Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Candela visitarà els avis i àvies de les residències de Valls

Les restriccions per la covid-19 impedeixen que la gent gran faci la tradicional visita a la parròquia de Sant Joan per veure la Mare de Déu, per la Candela

L'església de Sant Joan no podrà acollir la tradicional visita de les residències de Valls la setmana de la celebració de les festes en honor a la Mare de Déu de la Candela L'església de Sant Joan no podrà acollir la tradicional visita de les residències de Valls la setmana de la celebració de les festes en honor a la Mare de Déu de la Candela ARXIU / INFOCAMP
Societat Josep Cartanyà
Dimarts, 01 Desembre 2020 08:45

"Enlloc de facilitar als avis que vinguin a veure la Mare de Déu de la Candela, farem que una imatge de la Mare de Déu vagi a visitar-los a ells". Així s'expressava aquest dilluns el rector de la parròquia de Sant Joan de Valls, Mn. Joan Àguila, unes hores abans que la reproducció de la imatge que presideix l'oratori de la rectoria sortís cap a la primera de les residències que recorrerà, des d'aquesta setmana fins al 2 de febrer, per la Candela, amb l'objectiu que cap avi o àvia es quedi sense poder veure-la.

Tot plegat ve motivat perquè, a causa de les restriccions per la covid-19, es fa impossible poder organitzar la tradicional visita dels avis i àvies de les residències a la parròquia, durrant la setmana anterior a la festa patronal de la Candela: "La visita a la Mare de Déu és una de les coses que els avis tenen més arrelada. Cada any retirem els bancs de la nau principal i adaptem l'accessibilitat perquè aquells que tenen manca de mobilitat puguin entrar en cadira de rodes", explica Joan Àguila.

De seguida, des de la parròquia es va buscar una solució perquè aquesta tradició es mantingués viva per la propera Candela. Així, des d'ahir, cada setmana la reproducció de la Candela -més petita però fidel a l'original del cambril- anirà passant per totes les residències de Valls. El mossèn es congratula perquè  "els avis podran tenir aquesta companyia i fer-li la seva pregària, també des de la perspectiva de la fè". 

A més, l'itinerari de la Mare de Déu no tan sols passarà per les residències, sinó que també es donarà la possibilitat que les diferents capelles que hi ha als barris allunyats de Sant Joan pugin acollir-la perquè sigui visitada.

La "seva" Candela

Tot i no que no es tracta de la Mare de Déu de la Candela que presideix el cambril de la parròquia, la gent gran acostuma a tenir més contacte amb la imatge que hi ha a l'oratori de la rectoria. Mn. Joan Àguila explica que aquesta reproducció "té un sentit simbòlic per ells, ja que durant la pandèmia, vaig retransmetre per Internet les pregàries des de l'oratori, amb la qual cosa, la imatge que es veia era aquesta". A més, Àguila també recorda que "quan els avis venen a visitar la Mare de Déu, molts d'ells no poden pujar al cambril per manca de mobilitat i li fan un petó a l'altra imatge. Podem dir que aquesta "és la seva"".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: