Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Conca presenta un curtmetratge sobre la violència masclista per commemorar el 25N

Ha anat a càrrec del grup de teatre amateur Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt i l’ha editat la productora startap.cat del mateix municipi

Darrera escena del curtmetratge en la qual la víctima es disposa a trucar al telèfon d'Emergències Darrera escena del curtmetratge en la qual la víctima es disposa a trucar al telèfon d'Emergències FRAME STARTAP.CAT / CCCB
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 27 Novembre 2020 07:11

‘Un cop de mà et pot canviar la vida’ és el nom del curtmetratge que ha impulsat el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que es va commemorar aquest dimecres 25 de novembre.

El 25N arriba enguany enmig de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19, i les restriccions sanitàries han obligat al SIAD a repensar els actes que tradicionalment s’organitzaven. Així, s’ha apostat per la realització d’actes i tallers virtuals i, com a novetat, per la difusió d’un curtmetratge que vol sensibilitzar de la situació de violència que encara ara pateixen moltes dones arreu del món.

El curt

El curtmetratge l’ha ideat el grup de teatre amateur Naltrus Teatre de Santa Coloma de Queralt i l’ha enregistrat la productora del mateix municipi startap.cat, que a la vegada ha participat també en l’adaptació del guió i direcció de la peça audiovisual, així com en la realització, edició i postproducció. Al vídeo s’hi mostren diversos tipus de violències masclistes i els efectes de patir violència masclista. Un dels missatges que vol destacar el curt és que en situacions de violència masclista, és important demanar ajuda i trencar el silenci. L’escena final, amb la protagonista trucant a un telèfon d’atenció per demanar ajuda, és un missatge d’esperança per animar a totes les dones que pateixin violència masclista a sortir d’aquestes relacions tòxiques.

És la primera vegada que el SIAD realitza un projecte audiovisual per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Es pot veure a través del canal de Youtube del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, des d’aquest dimecres 25 de novembre.

La programació de tots els actes organitzats, així com l’edició del curtmetratge, compta amb el finançament de l’Institut Català de les Dones i del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

El SIAD ha atès aquest any 19 dones

El SIAD de la Conca de Barberà ha atès, fins al novembre d’aquest 2020, un total de 19 dones que han patit violència masclista. L’any 2019 van ser 20 les dones que van atendre en aquesta situació. El 25N vol ser una jornada reivindicativa per recordar que aquesta xacra social encara existeix i que cal lluitar per acabar amb ella. Amb aquest curtmetratge al Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca espera fer arribar el seu missatge a un públic molt més ampli i divers.

L’enllaç directe al curtmetratge és aquest.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: