Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació de Tarragona tanca un pressupost adaptat a la crisi de la covid-19

Els comptes de l'exercici 2021 s'eleven a 159,5 MEUR

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident primer, Quim Nin, han presentat els pressupostos del 2021 a l'Edifici Síntesi La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el vicepresident primer, Quim Nin, han presentat els pressupostos del 2021 a l'Edifici Síntesi DIPTA.CAT
Societat ACN
Dimecres, 25 Novembre 2020 11:49

El pressupost de la Diputació de Tarragona pel 2021 suma 159,5 milions d'euros. Els comptes del pròxim exercici s'adapten a la crisi de la covid-19, amb ajuts a ajuntaments, entitats socials i petits empresaris. Amb la voluntat també d'impulsar l'obra pública als municipis tarragonins, la Diputació destina 31 milions d'euros al Pla d'Acció Municipal (PAM), la quantitat més alta destinada mai en una anualitat d'aquest pla. L'ens ha volgut prioritzar-lo en detriment d'altres partides, com la cultura. "És volgudament desequilibrat, però ho compensarem", afirma el vicepresident Joaquim Nin. El pressupost inclou, com un dels projectes més destacats, l'estesa de fibra òptica arreu del territori, a través de les carreteres de la seva titularitat.

L'ens supramunicipal es fixa, com una de les seves prioritats, la connectivitat dels municipis tarragonins. Les capitals de comarca ja disposen de fibra òptica i ara el repte és arribar a tots els municipis en uns pocs anys, amb una inversió superior als 2 milions d'euros l'any vinent. El desplegament es farà aprofitant la xarxa viària per on discorreran les canalitzacions, en un projecte de bracet amb la Generalitat. També es preveu, a través d'un acord amb el govern català, una important inversió en la millora de les carreteres en els pròxims quatre anys -10,3 milions per part de la Diputació i 13 milions, de la Generalitat.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha destacat que aquestes dues accions a la xarxa viària busquen combatre el despoblament al territori, un dels cavalls de batalla de l'ens. Havent amortitzat 4,9 milions d'euros i amb els comptes sanejats, la Diputació parteix de deute zero, amb intenció d'endeutar-se per encarar nova inversió. En aquest sentit, es plantegen 6 milions d'euros d'endeutament per a la xarxa viària. El pressupost, a la vegada, s'alinea amb els ajuts emmarcats en el pla de xoc per la covid-19, aprovat per tots els grups. Ara, els comptes per a 2021 incideixen novament en els sectors més afectats.

En base a la prioritat que els comptes de l'any vinent siguin una eina per a la recuperació econòmica i social, el PAM pel 2021 s'ha dotat amb 31 milions d'euros -6 milions per a despesa corrent dels ajuntaments i 25 milions per a programes d'inversió, ja des del mateix 1 de gener. "Perquè la inversió no s'aturi ni un minut", ha afirmat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. "Cada euro invertit del PAM multiplica el seu efecte", ha afegit el vicepresident, Joaquim Nin, en la presentació, aquest dimecres, dels pressupostos, que es preveuen aprovar aquest divendres, durant el ple ordinari de la institució.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: