Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de la residència Alt Camp recelen del traspàs de la gestió a mans d'una altra empresa municipal

Temen que precaritzarà les condicions laborals d'una trentena d'empleades

Imatge de gairebé una trentena de treballadors de la residència Alt Camp de Valls, en assemblea, pel traspàs de mans de l'empresa gestora Imatge de gairebé una trentena de treballadors de la residència Alt Camp de Valls, en assemblea, pel traspàs de mans de l'empresa gestora NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Divendres, 20 Novembre 2020 15:09

El personal sanitari de Valls, novament en peu de guerra. El comitè d'empresa del Pius Hospital recela del traspàs en la gestió de la residència Alt Camp -fins ara gestionada per la mateixa empresa municipal que controla l'hospital. Temen que desvincular-ho del Pius i passar a mans de la Fundació Vilaniu, un altre organisme municipal especialitzat en l'atenció a la gent gran, precaritzarà les condicions laborals de les empleades, que podrien perdre 300 euros mensuals i 172 hores anuals. A la residència hi treballen 92 persones. El comitè creu que el canvi afectaria la trentena que treballen a primera i segona planta -a geriatria. "L'ajuntament diu que vol endreçar, doncs que ho faci públicament", retreu Robert Rosset, president del comitè.

Des del comitè s'acusa l'Ajuntament d'enganyar presentant la fundació com una entitat pública, quan en realitat es regeix per protocols i conveni laboral privat, segons apunta el comitè. A partir d'aquí, demana a l'equip de govern -format per JxCat i ERC- que, si realment s'aposta per una gestió pública de la sanitat, el Pius passi a l'ICS, la residència Alt Camp a mans de l'ICASS, i el sòcio-sanitari, a GiPPS. "Sinó la residència serà un punt i a part, del què havia estat no en quedarà res més que el seu nom", conclou Rosset. Els treballadors s'han reunit aquest divendres al migida en assemblea, tant a les portes de la residència com, després, a l'hospital, per debatre aquesta nova situació, i reclamar més reunions amb l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: