Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cementiri d’Altafulla estrenarà un espai de dol per recordar els nadons de mort gestacional i perinatal

L’entrada al cementiri es fa per la porta principal i la sortida per la porta lateral propera al col·legi El Roquissar per evitar aglomeracions

L'objectiu de l''Arbre dels records' és habilitar un racó simbòlic on les famílies puguin anar a recordar els seus infants i, alhora, que aquest espai doni visibilitat a la realitat d’aquest tipus de mort L'objectiu de l''Arbre dels records' és habilitar un racó simbòlic on les famílies puguin anar a recordar els seus infants i, alhora, que aquest espai doni visibilitat a la realitat d’aquest tipus de mort AJUNTAMENT D'ALTAFULLA
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 29 Octubre 2020 23:15

El 15 d’octubre es va commemorar el Dia internacional per a la visibilització de la mort gestacional, perinatal i neonatal, una realitat que, malgrat no ser habitual, és present en força famílies.

Amb la voluntat d’oferir a aquests nadons i a les seves famílies el reconeixement que es mereixen, l’Ajuntament d’Altafulla ha habilitat un espai de record al cementiri municipal on s’hi ha plantat una olivera i s’hi ha disposat un banc i una forma geomètrica fet amb pedra de riu blanca i travesses de fusta. Du el nom de l''Arbre dels records'.

L'objectiu és habilitar un racó simbòlic on les famílies puguin anar a recordar els seus infants i, alhora, que aquest espai doni visibilitat a la realitat de la mort gestacional, perinatal i neonatal. El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha convidat a les famílies a compartir aquest espai al cementiri municipal aquest dissabte 31 d’octubre, a partir de les 11h del matí. L'aforament és limitat, cal reservar plaça a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Horaris i mesures per la Covid-19

El cementiri municipal d’Altafulla està obert en horari especial des del 26 d’octubre fins a l’1 de novembre, de 9 a 18 hores ininterrompudament, amb motiu de la celebració de Tots Sants.

En aquesta ocasió, s’han pres tot un seguit de mesures per a donar resposta a l’actual situació de crisi sanitària per la Covid-19 i evitar aglomeracions. D’aquesta manera, l’entrada al cementiri es farà per la porta principal i la sortida per la porta lateral propera al col·legi El Roquissar. A l’entrada, es disposarà gel hidroalcohòlic per a tots els visitants.

L’Ajuntament d’Altafulla recomana a la ciutadania que avanci les visites de neteja i dipositi les flors abans del dia 1 de novembre per reduir les concentracions de persones.

Així, es demana reduir les visites en grups, evitar aglomeracions i mantenir les distàncies físiques interpersonals de seguretat amb un mínim d’un metre i mig.

Les persones podran dipositar flors als nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents.

L’ús de mascareta és obligatori, no es pot menjar ni beure en tot el recinte, i s’aconsella als usuaris limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: