Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Espluga segueix treballant en la recuperació de la zona afectada per la riuada

Una escultura a la Font Baixa recordarà les víctimes i persones desaparegudes / Vimbodí fa una valoració positiva dels danys ja arranjats

Avui s'ha donat a conèixer el petit monument ubicat a la Font Baixa en record a les víctimes i persones desaparegudes arran de la riuada del 22 d’octubre de 2019 a l’Espluga de Francolí Avui s'ha donat a conèixer el petit monument ubicat a la Font Baixa en record a les víctimes i persones desaparegudes arran de la riuada del 22 d’octubre de 2019 a l’Espluga de Francolí AJUNT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ / AJUNT DE VIMBODÍ I POBLET
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 22 Octubre 2020 23:16

L'Ajuntament de l’Espluga de Francolí recorda a totes les víctimes i persones desaparegudes arran dels aiguats del 22 d’octubre de 2019 i per aquest motiu aquest mateix dijous 22 d’octubre de 2020 s’ha organitzat un acte institucional, íntim i de petit formal, en record de les víctimes i persones desaparegudes a l’Espluga de Francolí.

A l’Espluga van perdre la vida tres persones, una d’elles encara desapareguda, es van notificar més de 200 afectacions de propietats privades (ja siguin negocis, habitatges, vehicles o horts) i l’Ajuntament de l’Espluga va valorar els danys municipals en 1.400.000€.

Monument a la Font Baixa

El consistori ha donat a conèixer avui un petit monument ubicat a la Font Baixa en record a les víctimes i persones desaparegudes arran de la riuada del 22 d’octubre de 2019 a l’Espluga de Francolí. En aquest s’hi pot trobar la següent inscripció: "En record a les víctimes i persones desaparegudes la nit del 22 d’octubre de 2019 a l’Espluga de Francolí".

L’Ajuntament també ha organitzat per aquest mateix vespre un acte íntim i de petit format per tal de recordar a les víctimes i persones desaparegudes avui fa un any.

acte institucional Espluga víctimes riuada 2019

Les tasques de recuperació

A dia d’avui estan finalitzades totes les accions relacionades amb els subministraments. En relació a l’afectació de la carretera T -7001, actualment per part de Diputació de Tarragona queda pendent de finalitzar el tram de l’avinguda de Catalunya. I per part de la Generalitat de Catalunya queda pendent el subministrament de les baranes de l’Avinguda Catalunya que posteriorment instal·larà l’Ajuntament, i la neteja i arranjament de la rotonda de la Font Baixa.

En relació al sistema de sanejament d’aigua, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va finalitzar aquest mes de setembre els treballs per restablirtota la canalització i sistema de col·lectors. Pel que fa als camins afectats per la riuada de l'any passat, actualment queda pendent de fer l’arranjament del Camí del Molí de Guasch i també el camí d’accés a la zona de la Sinoga. En relació als treballs que l’Agència Catalana de l’Aigua ha fet per arranjar la llera del riu, tant pels efectes de la riuada del 22 d’octubre de 2019, com pels efectes del temporal Glòria del gener de 2020, totes les tasques ja han quedat finalitzades. També queda pendent restituir alguns espais i maquinària.

Ajuts pendents 

En relació a la situació de les ajudes econòmiques cap a l’Ajuntament, tot i haver estat aprovat fa dos mesos, el govern espanyol encara no ha resolt aquests ajuts, que es preveu que sufraguin, aproximadament, la meitat del 1.400.000 euros de danys municipals.

Per últim, l’Ajuntament de l’Espluga també vol animar als negocis i particulars que han lluitat per tornar a engegar la seva activitat i els desitja molts encerts.

Vimbodí fa una valoració positiva dels danys ja arranjats de les riuades del 2019

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet valora en positiu el bon ritme d’execució de les obres de millora dels desperfectes de la riuada de just fa un any, quan els estralls de les pluges de l’octubre de 2019 van causar pèrdues humanes al conjunt de la comarca—la conseqüència més dolorosa— i també destrosses en el la geografia de les nostres contrades.

Dotze mesos més tard, i en un any que ha estat difícil per tothom, des de l’Ajuntament de Vimbodí ens sentim satisfets del bon ritme que estan prenent les obres d’arranjament al municipi.

Per una banda, ja estan enllestides les actuacions que, en el seu moment, van executar-se d’urgència per recollir l'aigua del Titllar fins a l’envasament de les Planes, així com les dues entrades d'aigua per la carretera de Poblet i la Raval de Poblet, al camí de la Palanca.

D’altra banda, la Diputació de Tarragona ja ha enllestit les obres de millora de la carretera de Riudabella. Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ja ha finalitzat l'obra dels col·lectors de l'aigua residuals del Gorg fins a la depuradora de l’Espluga de Francolí, una actuació que s’ha dut a terme amb la supervisió i aprovació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Per últim, queda destacar l’actuació de l’ACA de neteja de la llera del riu del pont de la carretera de Poblet fins el pont de la Palanca, que es completa amb l’arranjament dels camins rurals.

ponts Vimbodí i Poblet

De cara al 2021, els objectius que queden pendents per tal de resoldre completament el pas de la riuada pel municipi són la rehabilitació de la zona de lleure del Gorg, el pavelló, el camí del cementiri i alguns arranjaments puntuals en algunes zones del centre del municipi, obres que l’Ajuntament espera iniciar amb la màxima rapidesa possible.

Per últim, des de l’Ajuntament es vol reiterar, un cop mes, l’agraïment a totes les persones que durant aquest últim any, especialment, les primeres setmanes, van treballar com a voluntaris per tal d’ajudar a reparar els danys de l’episodi de les riuades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: