Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Falset reitera la necessitat de donar resposta a la crisi sanitària pel brot de covid-19 a Les Vinyes

L'Ajuntament expressa la seva preocupació davant Salut i la residència pel "neguit" dels familiars dels residents i del conjunt de la població

Una imatge d'arxiu de la residència Les Vinyes de Falset Una imatge d'arxiu de la residència Les Vinyes de Falset ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Octubre 2020 18:14

L'Ajuntament de Falset s'ha reunit recentment, i a petició pròpia, amb representants dels departaments de Salut i de Treball i Afers Socials de la Generalitat de Catalunya i de la residència Les Vinyes per tal de tractar sobre el brot de covid-19 i transmetre "l’enorme preocupació que existeix al municipi, donar resposta al neguit que ens fan arribar els familiars dels residents i trobar solucions que siguin efectives davant d’una situació crítica".

Segons informa a través d'un comunicat, el consistori reitera a l’entitat gestora de la residència i als departaments de Salut i de Treball i Afers Socials de la Generalitat, "la necessitat de donar resposta a una crisi sanitària que segueix afectant la majoria dels residents, que ha causat la mort de diverses persones i té enormement preocupats els familiars i el conjunt de la població".

Cal recordar que Salut va informar dijous passat que, fins a la data, el brot de la residència Les Vinyes de Falset ja afectava 131 persones: 109 positius són residents i, 22, treballadors del centre. Al centre hi ha 118 residents i 57 treballadors. Des que es va detectar el primer cas a mitjans de setembre s'han mort 16 persones, 11 de les quals a la mateixa residència.

D'altra banda, com ja ha comunicat al Departament de Salut, l’Ajuntament de Falset reitera el seu oferiment de col·laboració en aquests moments complicats, en entendre que "la prioritat, ara mateix, no pot ser cap altra que la salut pública i la vida de les persones infectades".

Falset pot més exigia a l'Ajuntament "reacció" davant la crisi de la residència

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal Falset pot més a l’Ajuntament de Falset, Maria Jesús Sánchez, emplaçava dijous al govern municipal "a què reaccioni d’immediat davant d’una situació enormement preocupant que afecta de ple desenes de famílies del poble".

La regidora socialista va demanar saber, a través d'un plec de preguntes presentades a l'Ajuntament, quines actuacions han dut a terme els responsables de la residència des del 12 de setembre fins al 6 d’octubre i si es va procedir a aïllar a les persones inicialment infectades.

Així mateix, vol conèixer "si s’ha reforçat l’atenció arran d’aquest rebrot, quants professionals s’han incorporat en aquest darrers mesos d’acord amb el pla de contingències per a residències aprovat per la Generalitat, quants residents infectats han estat traslladats a centres hospitalaris, si hi ha a la residència un responsable higiènic-sanitari tal com marca el pla de contingència, quines mesures s’han implementat per garantir la informació als familiars dels residents i si Salut ha estudiat la possibilitat de fer un cribatge massiu de la població de Falset".

Totes aquestes preguntes han estat registrades perquè la Conselleria de Salut "també ens doni resposta a aquesta situació tant difícil".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: