Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El judici a deu acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona continuarà dilluns

És el més multitudinari fet a l'Audiència de Lleida des de l'inici de la pandèmia

Imatge de la Sala de l'Audiència de Lleida en el judici per tràfic de drogues, el 23 de setembre de 2020 Imatge de la Sala de l'Audiència de Lleida en el judici per tràfic de drogues, el 23 de setembre de 2020 LAURA CORTÉS / ACN
Societat ACN
Diumenge, 27 Setembre 2020 00:21

El judici a deu acusats de traficar amb drogues a Lleida i Tarragona continuarà dilluns. Tot i que la vista estava programada per dimecres i dijous i, tot i que dimecres la jornada va ser maratoniana i es va allargar fins a la tarda, encara no ha acabat. En dos dies han declarat una vintena de guàrdies civils i pèrits. Aquesta és la vista més multitudinària feta a l'Audiència de Lleida des de l'inici de la pandèmia pel coronavirus ja que, a més dels 10 acusats, hi ha 9 advocats, 1 fiscal, 3 magistrades, 1 auxiliar de sala i 8 mossos, a més del públic. Les defenses van intentar sense èxit que se suspengués en superar l'aforament màxim de la sala de 30 persones però la magistrada va considerar que la seva celebració era "prioritària".

Per dilluns, falten per escoltar les gravacions telefòniques que implicarien els acusats i que les defenses van demanar que s'anul·lessin i també la declaració dels deu acusats, que la jutgessa va acceptar deixar pel final a petició dels lletrats. Les parts confien en acabar dilluns tot i que no descarten que torni a ser una jornada llarga ja que el judici no es donarà per acabat fins que el fiscal i els nou advocats de la defensa presentin les seves conclusions i els seus informes.

Les 10 persones jutjades estan acusades de formar part d'una xarxa dedicada al tràfic de drogues que operava a Lleida i Tarragona i que la Guàrdia Civil va desarticular entre l'octubre de 2018 i el gener de 2019. En total se'ls van intervenir 11,5 quilos de cocaïna valorats en 786.858,92 euros; 4,3 d'heroïna valorats en 133.546,28 euros; 220 quilos de marihuana valorats en 94.512 euros i un quilo d'amfetamines valorat en 57.760,24 euros. Els agents també van comissar 194.590 euros en efectiu i tres vehicles amb un doble fons. La fiscalia demana penes d'entre 4 i 9 anys de presó per als acusats, depenent de la seva implicació en els fets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: