Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Presentació del llibre sobre l'assassinat de Guillem Agulló a l'Espluga de Francolí

L'escriptora Núria Cadenes presenta 'Guillem', aquest dissabte 19 de setembre, a les 12h, als Jardins Francolins

Òmnium organitza la presentació del llibre 'Guillem', de Núria Cadenes, aquest dissabte al migdia a l'Espluga de Francolí Òmnium organitza la presentació del llibre 'Guillem', de Núria Cadenes, aquest dissabte al migdia a l'Espluga de Francolí CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Setembre 2020 09:41

Òmnium Cultural de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra organitza la presentació del llibre 'Guillem', aquest dissabte 19 de setembre, a les 12h, als Jardins Francolins de l'Espluga de Francolí. L'acte comptarà amb la presència de l'escriptora Núria Cadenes i el periodista Òscar Palau.

Tal com descriu l'autora, l'assassinat de Guillem Agulló "és un esgarrifós exemple de la impunitat amb què actua el feixisme, sota la protecció de les forces policíaques i del sistema judicial, i amb la vergonyosa complicitat d'una premsa capaç de manipular la realitat fins a l'extrem de presentar la víctima com a botxí". Aquesta novel·la documental ens submergeix en una València amb urpes, "on les hòsties volen comi si fossin part del decorat", i denuncia l'intent de soterrar viva una família: "Assetjant-los. Calumniant-los. Posant-los la diana del seu odi amb pintades als carrers i pancartes de "Guillem, jódete" als estadis de futbol. No ho van aconseguir".

Núria Cadenes, amb un estil depurat i contingut, s'ha immers en el sumari del cas, en els diaris de l'època, en els records de la família i amics del Guillem i, fins i tot, en el seu propi passat per mesurar la distància que hi ha entre la paraula injustícia i la paraula dignitat. "Ni oblit ni perdó".

L'aforament és limitat i, per assistir-hi, cal omplir aquest formulari: https://form.jotformeu.com/202581406008346 . També s'ha d'accedir a l'espai amb antel·lació, ja que es farà un control d'accés. Durant l'acte es respectaran les mesures de seguretat establertes.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: