Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona també es persona com a acusació particular en les dues peces separades d'IQOXE

El consistori afirma que ja s'ha personat en la causa principal que investiga l'explosió de mitjan gener

Imatge de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre, el 10 de juliol del 2020 Imatge de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre, el 10 de juliol del 2020 ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dimarts, 15 Setembre 2020 19:03

L'Ajuntament de Tarragona també es personarà com a acusació particular en les dues peces separades obertes en la causa judicial per l'explosió a la planta d'IQOXE el 14 de gener. En sengles decrets d'alcaldia signats el 12 d'agost l'alcalde va designar la lletrada municipal per a exercir la defensa jurídica en les dues peces –una sobre autoritzacions per incrementar la producció i una altra per vessaments que es feien directament al mar. La petició es va fer el mateix mes d'agost i el consistori està pendent que el jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona l'admeti a tràmit. D'altra banda, l'Ajuntament confirma que ja està personat com a acusació particular de manera formal en la peça principal.

A final de juliol l'alcalde va manifestar que el consistori es personaria en la peça principal, que té per objecte la investigació de l'explosió a la planta química de la Canonja i de les actuacions posteriors que es van produir. Sobre les dues peces separades, va manifestar aleshores que els serveis jurídics ho estaven estudiant.

Ricomà s'hi va referir després que el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona hagués aixecat el secret de les actuacions de les diligències obertes per l'explosió a IQOXE del 14 de gener, que va causar la mort de tres persones i vuit ferits de diversa consideració.

La jutge ha conclòs, de forma provisional, que es podria haver comès imprudència greu amb resultat de mort, lesions, danys i delictes contra el dret dels treballadors. Els investigats, tant en la peça principal com en les dues separades, són l'empresa IQOXE com a persona jurídica i dues persones físiques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: