Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una desena de persones es planten davant una màquina excavadora que construeix un parc eòlic al Baix Camp

Segons alguns testimonis hi ha hagut moments de tensió entre els manifestants i els promotors de l'obra

Imatge del martell hidràulic treballant just davant dels ecologistes que s'oposen al parc eòlic de Lo Vedat del Pany, el 14 de setembre del 2020 Imatge del martell hidràulic treballant just davant dels ecologistes que s'oposen al parc eòlic de Lo Vedat del Pany, el 14 de setembre del 2020 CEDIDA
Societat ACN
Dilluns, 14 Setembre 2020 21:20

Una desena de persones s'han plantat aquest dilluns al matí davant una de les màquines que han començat a construir el parc eòlic de Lo Vedat del Pany, als termes municipals de Riudecols i Duesaigües (Baix Camp). Hi ha hagut moments de tensió entre els membres de grups ecologistes i els promotors de l'obra, segons han apuntat alguns testimonis a l'ACN. De fet, el martell hidràulic ha estat treballant a escassos centímetres d'on s'han assegut els manifestants, que demanaven la paralització de les obres. Després d'alguna discussió amb els promotors, han marxat. De cara a dimecres han convocat una assemblea pública a l'ermita de Puigcerver per preparar noves accions reivindicatives.

Després de la manifestació d'aquest diumenge, en la qual unes 150 persones van tallar l'N-420, els opositors al parc eòlic de Lo Vedat del Pany han fet un pas més i s'han plantat davant les màquines. En un parell de vídeos que han penjat a les xarxes socials es pot veure com el martell hidràulic que desfà part del terreny on s'hi ha d'instal·lar un dels deu molins previstos treballa a pocs centímetres dels concentrats, que estaven asseguts a terra. Una situació que els ecologistes han qualificat de perillosa.

De fet, entre ells, el maquinista i un dels promotors del parc hi ha hagut una discussió, segons han apuntat a l'ACN algunes fonts. Des de l'Ajuntament de Riudecols han fet una crida a la calma per evitar noves confrontacions que puguin anar a més. La intenció dels opositors al parc és organitzar-se per fer més accions reivindicatives i han convocat una assemblea aquest dimecres a les nou del vespre a l'Ermita de Puigcerver per preparar-les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: