Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Constantí adopta mesures per garantir una tornada segura als centres educatius

A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament ha intensificat la neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius municipals

A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament ha intensificat la neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament ha intensificat la neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 12 Setembre 2020 19:57

L’Ajuntament de Constantí ha treballat durant tot l’estiu per garantir una tornada segura als centres educatius. Durant els mesos de juny i juliol s’han fet diverses reunions de treball amb la participació de la direcció dels centres, Ampas, Policia Local i les regidories d’Ensenyament i Salut del consistori, per tal de coordinar els protocols d’actuació a l’entrada i la sortida dels infants als centres educatius amb les màximes garanties de seguretat.

A pocs dies per a l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament de Constantí ha intensificat aquesta setmana les tasques de neteja i desinfecció a les zones d’accés als centres educatius municipals. Durant aquests dies, operaris de la Brigada Municipal estan treballant en aquestes tasques que els realitzaran de manera periòdica durant els primers mesos del curs als carrers de l’entorn i a les entrades i sortides als centres escolars.

L’Ajuntament de Constantí ha realitzat un treball de neteja a fons de les instal·lacions, espais comuns i aules de tots els centres educatius del municipi. Amb l’inici del curs, es procedirà diàriament i diverses vegades al dia a la desinfecció dels espais exteriors de les escoles (patis i entrades). A l’interior dels edificis escolars es procedirà a la desinfecció quatre vegades al dia, especialment a les zones i espais comuns.

Protocol de seguretat viària

D’altra banda, juntament amb la Policia local s’ha establert un protocol per garantir la seguretat viària i també complir amb les mesures de distanciament social per evitar el risc de propagació de la Covid-19. En aquest sentit, s’han establert mesures de millora de la mobilitat, no únicament a les entrades i sortides, sinó també en els accessos que van cap als centres d’ensenyament, amb un treball de senyalització horitzontal i vertical a tota la zona escolar. A més, les AMPAs col·laboraran amb la Policia Local per garantir el compliment de les mesures de prevenció i seguretat a les entrades i sortides als centres.

Paral·lelament, des del consistori s’han realitzat durant tot l’estiu treballs de millora als centres educatius així com reformes a l’entorn de les instal·lacions.

Totes aquestes mesures s’afegeixen als plans d’actuació propis que ha elaborat cadascun dels centres educatius a nivell organitzatiu intern (entrades i sortides esglaonades, grups de treball i de convivència estables, diferents torns per a l’ús de menjador, control de temperatura, neteja de mans i kits de desinfecció específics per a cada aula, etc...).

Des de l’Ajuntament de Constantí i la comunitat educativa es fa una crida a la responsabilitat de les famílies i a la col·laboració ciutadana en el compliment de les mesures de prevenció per la Covid-19, evitant aglomeracions a l’hora de les entrades i sortides, facilitant el trànsit ordenat en els accessos, mantenint la distància de seguretat i fent ús de la mascareta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: