Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cabra del Camp registra quatre casos positius de covid-19

Com que els casos detectats per Salut són dins de l'àmbit familiar, l'Ajuntament no ha d’adoptar cap mesura extraordinària

Cabra del Camp Cabra del Camp ARXIU / TURISME DE L'ALT CAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 02 Setembre 2020 08:26

L'Ajuntament de Cabra del Camp ha comunicat a tots els veïns i a totes les veïnes que, a data d'1 de setembre, el nombre de casos positius per covid-19 al municipi és de 4 persones i 87 sospitosos.

Des del primer cas, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb la Regió Sanitària Camp de Tarragona per tal disposar de la màxima informació possible del virus i, sobretot, per conèixer les indicacions per protegir a la població. Així, les persones contagiades estan aïllades i controlades pel Departament de Salut i les persones que han tingut contacte amb els positius han estat alertades i se’ls ha fet el corresponent seguiment.

Segons el Departament de Salut, aquestes persones no han estat en llocs de molta concurrència ni en espais públics, per la qual cosa Salut remarca que l‘Ajuntament no ha d’adoptar cap mesura extraordinària, excepte les normals establertes per la normativa vigent i, en el cas que es produís alguna novetat, el departament informarà directament per tal que el consistori adopti les mesures corresponents.

Fins ara, les persones contagiades han estat dins de l´àmbit familiar. No obstant això, des del primer moment, Salut ha alertat de no autoritzar cap acte festiu que comportés una situació de risc, "atès que la situació de Catalunya és, no greu, sinó textualment molt greu".

Dels 87 comptabilitzats com a sospitosos a Cabra del Camp, ho són totes aquelles persones que s´han fet la prova des de l´inici de la pandèmia, no només les vinculades als positius actuals.

Espais públics municipals segurs

D'altra banda, l'Ajuntament de Cabra del Camp ha vetllat per l’ús segur de les seves instal·lacions i té contractats els serveis de desinfecció per a tots els espais municipals: escoles, consultori, Casa Consistorial, Local social del Mas del Plata, etc. A més, hi ha marcat un protocol amb un responsable de la desinfecció per tal de garantir la seguretat dels usuaris que utilitzin aquests espais. El propi Departament de Salut ha comunicat que no és necessària una desinfecció específica a la via pública perquè els contagis són dins de l’àmbit familiar.

Finalment, des del consistori es recorda a tots els veïns i a totes les veïnes que "no podem baixar la guàrdia i que cal respectar les mesures de seguretat, fer ús de la mascareta a la via pública, evitar les trobades de més de 10 persones (tant en l’àmbit públic com el privat), rentar-se les mans freqüentment i informar al Departament de Salut davant de qualsevol símptoma: febre ,tos, pèrdua del gust i altres."

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: