Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Observatori dels Drets Humans a Catalunya, una entitat amb segell tarragoní

El periodista Ricard Checa presideix l'associació que té com a objectiu vetllar per la defensa dels drets humans i el respecte a la persona 

El periodista Ricard Checa, és el president de l'Observatori dels Drets Humans a Catalunya (ODHC) El periodista Ricard Checa, és el president de l'Observatori dels Drets Humans a Catalunya (ODHC) ODHC
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 12 Agost 2020 16:20

Catalunya compta des del passat mes de març amb un observatori encarregat de vetllar pels drets humans i el respecte de la persona humana. L'associació Observatori dels Drets Humans a Catalunya (ODHC) té com a eslògan "La teva dignitat és la teva llibertat" i el seu objectiu és observar i fer complir la Carta Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides de 1945.

Un altre aspecte que mereixerà l'atenció de l'ODHC és la promoció de la dignitat humana en tots els seus àmbits, així com estimular i conscienciar el conjunt de la ciutadania pel respecte d'un dels valors més importants de la humanitat; la persona. Per aquesta raó, l'Observatori prioritzarà "la defensa de totes aquelles persones que es troben en situació de debilitat i exclusió, independentment del color, raça, ideologia, estatus social, creences, orientació sexual o nacionalitats".

Un observatori amb segell tarragoní

L'ODHC, que té presència a totes les demarcacions catalanes, és una organització apolítica i sense ànim de lucre "compromesa amb la dignitat i el respecte per la persona humana, i que pretén fomentar una societat més pròspera, igualitària i respecutosa".

La junta nacional pel proper quadrienni està presidida pel periodista barceloní resident a Tarragona, Ricard Checa, mentre que l'empresària Cindy López és la vicepresidenta i l'historiador Jesús Arjona és el secretari de l'entitat i el president del comitè de Cultura.

Amb 112 socis i sòcies, l'ODHC es presentarà el proper mes de novembre per tot el territori català. De fet, el passat 22 de juliol s'havia de fer una presentació a Tarragona, que es va haver d'ajornar. L'Observatori català serà apadrinat per l'Observatori francès en el trasncurs d'un dels actes de presentació.

Declaració Universal dels Drets Humans (1948)

L'Observatori de Drets Humans de Catalunya és una associació integrada per persones que vetllem pel compliment dels articles de la Carta Universal de Drets Humans al territori català. Aquest document de 1948 recull l'ideal comú a assolir per tots els pobles i nacions en pro d'una societat justa i no excloent per a totes les persones.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: