Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Creen una nova beca d'equinoteràpia a Tarragona per a infants amb autisme

Todos En Azul sortejarà una beca, valorada en 1.200 euros, que permetrà fer classes setmanals durant un any al Club Hípico Tomás Santiago

Imatge d'arxiu d'una sessió de teràpia amb cavalls al Club Hípico Tomás Santiago de Cambrils Imatge d'arxiu d'una sessió de teràpia amb cavalls al Club Hípico Tomás Santiago de Cambrils TODOS EN AZUL
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 23 Juliol 2020 11:46

L'associació tarragonina Todos En Azul, que dona suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), ha creat una nova beca d'equinoteràpia, gràcies als donatius rebuts per la Perruqueria Somnis de Torreforta i el Club Hípico Tomás Santiago.

La beca que se sortejarà està valorada en 1.200 euros i permetrà a la persona o família agraciada gaudir de classes i sessions setmanals d'equinoteràpia durant un any al Club Hípico Tomás Santiago de Cambrils.

Les persones interessades en participar en el sorteig hauran de ser residents al Camp de Tarragona i es podran inscriure enviant un correu electrònic a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb les seves dades personals (Nom i cognoms) i un telèfon de contacte. La data límit d'inscripcions finalitza el 17 d'agost de 2020. A finals d'agost es donarà a conèixer la persona premiada i, a principis de setembre, s'iniciaran les classes.

El president de l'associació Todos En Azul, Juanjo Caravaca, s'ha mostrat molt agraït a les persones que han fet possible aquesta beca i ha destacat que “l'equinoteràpia va molt bé per als nostres fills, ja que quan mantenen contacte amb els cavalls els relaxa molt i tornen a casa molt més tranquils i concentrats. Aquesta teràpia funciona molt bé”.

equinoterapia Club Hipic Tomas Santiago

La importància de l'equinoteràpia

La teràpia assistida amb cavalls “no tan sols proporciona beneficis físics, sinó que sobretot, aporta beneficis emocionals, de comunicació, habilitats socials, regulació de la conducta, control d'estrés i angoixa”, segons explica la terapeuta Sandra Ramírez. L'evolució d'aquests beneficis es poden observar entre els nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), ja que “en ells hem observat una millora significativa en tots els aspectes”, afegeix Ramírez.

El cavall és un dels millors coterapeutes que existeix. La seva sensibilitat, percepció i equilibri fan d'aquest animal el perfecte ajudant per aconseguir reforçar totes les seves habilitats.

Qualsevol persona pot realitzar teràpia amb els cavalls, tan sols necessita adaptar les activitats a les necessitats individuals de cadascú.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: