Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona desplega una xarxa de 125 hidrants per millorar la lluita contra incendis

Els hidrants estan situats en punts molt accessibles i a menys de 100 metres de qualsevol equipament portuari

Els hidrants estan situats en punts molt accessibles i a menys de 100 metres de qualsevol equipament portuari Els hidrants estan situats en punts molt accessibles i a menys de 100 metres de qualsevol equipament portuari PORT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Juliol 2020 12:57

El Port de Tarragona ha desplegat un sistema de 125 hidrants d’incendi complint les condicions al Reglament de seguretat contra incendis en els establiments industrials (RSCIEI). El desplegament consisteix a dotar als edificis, establiments o activitats ubicades en el recinte del Port d’un sistema d’hidrants d’incendi. Es tracta d’una xarxa contra incendis que el Port de Tarragona posa a disposició de la comunitat portuària perquè les seves instal·lacions puguin connectar-se, en cas necessari, en condicions adients de pressió i caudal.

A hores d’ara diverses empreses concessionàries del Port ja han connectat els seus sistemes contra incendis amb la xarxa del Port. Euroports, Bergé, EsTarraco, Fruport i Ership han connectat algunes de les seves instal·lacions ubicades al molls de Cantàbria, d’Aragó, de Reus, de Rioja i de Castella. I en breu, la connexió també serà una realitat per a les instal·lacions d’Ership al Moll d’Aragó i al Moll de Castella.

La xarxa també cobreix, amb 8 hidrants, el Moll de Costa i el Serrallo i, en els mesos vinents, es disposarà de xarxa pública contra incendis a la zona d’hidrocarburs.

hidrants Port Tarragona

Els hidrants

Els més de 100 hidrants que conformen la xarxa pública contra incendis del Port estan emplaçats a la via pública o en espais d’accessibilitat equivalent per a vehicles de bombers, i a una distància tal que qualsevol punt d’una façana a nivell de rasant estigui a menys de 100 metres d’un hidrant.

Per a facilitar al màxim la seva localització i utilització, els hidrants s’han ubicat en llocs accessibles per als vehicles d’extinció d’incendis, fora dels espais destinats a circulació i estacionament de vehicles.

Procediments i execució del protocol de proves hidràuliques

El Port de Tarragona conjuntament amb els equips de bombers del Parc Químic i els Bombers de la Generalitat de Catalunya, han dut a terme, en els darrers mesos, els procediments i protocols de les proves hidràuliques per constatar i assegurar el bon funcionament i control de cabal i pressió de cadascú dels hidrants desplegats.

Vetllant per la seguretat

La seguretat industrial a les instal·lacions del Port de Tarragona és un compromís intrínsec al desenvolupament de l’activitat portuària. Per reafirmar el compromís amb una gestió segura i eficaç el Port va homologar el Pla d'Autoprotecció del Port de Tarragona (PAU), també anomenat com a Pla d’Emergència Interior del Port de Tarragona (PEI).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: