Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona fa l'ofrena floral al monument als Herois de 1811

L'acte organitzat per homenatjar les víctimes ha comptat amb l’estrena del Conjunt Instrumental de Recreació Històrica del Segle XVIII 'La Tercera Octava'

Acte de commemoració del setge de les tropes napoleòniques a la ciutat de Tarragona de l’any 1811 Acte de commemoració del setge de les tropes napoleòniques a la ciutat de Tarragona de l’any 1811 MAURI
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 29 Juny 2020 00:43

Aquest diumenge s’ha commemorat el setge de les tropes napoleòniques a la ciutat de Tarragona de l’any 1811, un episodi de la Guerra del Francès que va provocar la mort de molts tarragonins en defensa de la ciutat, així ho ha destacat en el seu parlament, el president de l’Associació del Setge de Tarragona, Jaume Costa, en l’acte organitzat per homenatjar les víctimes, davant del monument als Herois, a la Rambla Nova. Un acte que enguany no s’ha pogut celebrar com en edicions anteriors a causa de la Covid-19.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït la tasca de recuperació històrica que fan els voluntaris i l’Associació del Setge de Tarragona 1811. Ha recordat les víctimes del setge i ha assenyalat que el monument als Herois, obra de l’escultor Julio Antonio, parla de dolor, grandesa, pietat i voluntat de ser. Ha manifestat que “Tarragona ha estat repetides vegades assetjada, tant com ha estat repetidament recuperada i aquesta és la primera lliçó de la història, cada generació escriu noves planes per poder lliurar-la més rica, més culta, més activa”. Ha destacat que la Tarragona d’avui acull a persones de totes les races, creences religioses, ideologies, orientacions sexuals, idiomes i que les propers pàgines de la història de Tarragona s’escriuran en una meravellosa polifonia”, però perquè la història tingui sentit – ha subratllat - s’ha de ser fidel als fets succeïts, per això és tant important la memòria històrica.

La commemoració ha finalitzat amb l’ofrena floral als caiguts per part de representants de l’Ajuntament, entitats culturals, veïnals i l’Associació del Setge de Tarragona 1811.

L’acte ha comptat amb l’estrena del Conjunt Instrumental de Recreació Històrica del Segle XVIII “La Tercera Octava”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: