Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona pinta elements urbanístics de la ciutat en defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ

L'Ajuntament penja un domàs amb els colors de l'arc de Sant Martí al balcó consistorial

Imatge dels membres de l'equip de govern i dels regidors de l'Ajuntament de Tarragona en la lectura del Manifest del Consell Nacional LGBTI amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull Imatge dels membres de l'equip de govern i dels regidors de l'Ajuntament de Tarragona en la lectura del Manifest del Consell Nacional LGBTI amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull MAR ROVIRA / ACN
Societat ACN
Divendres, 26 Juny 2020 16:07

La ciutat de Tarragona ha avançat els actes amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ, que es commemora diumenge. Aquest divendres al migdia s'ha llegit un manifest a les portes de l'Ajuntament per denunciar que encara hi ha focus d'LGTBI-fòbia i per reclamar una societat més justa i igualitària. A més, el consistori ha pintat la bandera de l'Arc de Sant Martí en el pas de vianants del Balcó del Mediterrani i en diversos bancs de la plaça Imperial Tàrraco per donar visibilitat a la lluita del col·lectiu. També ha penjat un domàs amb els colors de l'arc de Sant Martí al balcó consistorial per esquivar la sentència del Tribunal Suprem de prohibeix penjar-hi banderes no oficials.

"Es prohibeix penjar una bandera però el domàs és un altre format original i diferent de reivindicar-ho. Això ens han dit que es pot fer i tenim la seguretat jurídica suficient", ha explicat la consellera de Feminismes i LGTBIQ de l'Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill.

Tarragona, ciutat "amiga" del col·lectiu LGTBI

Enguany, arran de la covid-19 l'Ajuntament ha adaptat els actes per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ. Per això, s'han transformat diversos elements urbanístics de la ciutat per tal de fer visibles els drets del col·lectiu. "Volem que sigui una ciutat LGTBI 'friendly', on tothom se senti inclòs i en la qual es reivindiquin els seus drets els 365 dies de l'any. Per tant, l'urbanisme també és inclusiu i reivindicatiu", ha afirmat Aguilar.

La regidora de Feminismes i LGTBIQ també ha recordat que en el primer any de mandat han integrat el LGTBIQ al punt lila per donar cobertura a aquetes persones en l'entorn nocturn i que han elaborat una diagnosi sobre la inserció sociolaboral del col·lectiu a la ciutat. Ara, el consistori emprendrà la segona fase i decidirà quines accions implementarà.

"Fa 30 anys que l'OMS va descatalogar com a malaltia l'homosexualitat. Malgrat que hem millorat, encara queda molt de camí per recórrer, tant per lluitar contra les violències LGTBI-fòbiques, com en la inserció sociolaboral de les persones LGTBI, especialment les persones trans, o en qüestions de fer visible les llibertats i igualtats. Queden moltes barreres per trencar i hem de seguir lluitant per aquests drets", ha defensat Aguilar.

Manifest per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI

L'activista LGTBI i referent del Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere de Tarragona (SAI), Berta Mascaró, ha estat l'encarregada de llegir el Manifest del Consell Nacional LGBTI de la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull. En el text s'ha demanat que les persones afectades per LGTBI-Fòbia aixequin la veu i no callin davant d'aquests casos, i s'ha reclamat la implicació de la ciutadania en la defensa dels drets i les llibertats de les persones d'aquest col·lectiu.

A la vegada, el document ha demanat que entitats i administracions afrontin, conjuntament, la decisió del Tribunal Suprem de prohibir penjar la bandera de l'arc de Sant Martí -com la resta de banderes no oficials- en edificis públics. En el manifest també s'ha denunciat la "limitació escandalosa de la llibertat d'expressió" pel fet que el Registre Civil encara impedeix registrar de les famílies homoparentals o el canvi de nom de les persones transsexuals.

"Potser en els propers mesos i anys seran moltes les coses que es modificaran en la nostra quotidianitat, però el que no ha de variar, el que no hem de permetre que canviï, és la voluntat d'assolir una societat lliure i igualitària, plenament inclusiva amb les persones LGTBI, una societat que, en definitiva, entengui que els nostres drets són els vostres drets, que el meu orgull és el teu orgull!", ha tancat el manifest.

En l'acte, que s'ha celebrat a la plaça de la Font i ha comptat amb la participació dels membres de l'equip de govern, dels portaveus dels grups municipals i de regidors del consistori, l'alcalde, Pau Ricomà, ha afirmat que "cal una societat més justa, més igualitària i sense discriminació, on tothom pugui viure la seva vida i ser feliç".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: