Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els alcaldes del Vendrell i Calafell temen un "relaxament" vers la covid amb l'arribada dels veïns de segona residència

Els ajuntaments apel·len a la responsabilitat individual i demanen evitar les aglomeracions durant la revetlla

Imatge de la terrassa d'una cafeteria de Calafell Platja, plena de gent Imatge de la terrassa d'una cafeteria de Calafell Platja, plena de gent GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Societat ACN
Divendres, 19 Juny 2020 13:04

Els alcaldes del Vendrell i Calafell afronten aquest cap de setmana amb "preocupació" per la previsible arribada massiva de veïns amb segones residències. Amb l'entrada a la fase de represa, és el primer cap de setmana des que va esclatar la crisi sanitària que es permet la mobilitat entre la capital catalana i l'àrea metropolitana amb la zona del Baix Penedès, on milers de famílies que hi tenen apartaments per passar les vacances. El temor, relaten els alcaldes a l'ACN, és que aquests "veïns d'estiu" es comportin de forma "relaxada" a l'hora de complir les mesures contra el contagi de la covid-19. Els batlles apel·len a la responsabilitat individual i demanen evitar les aglomeracions, especialment durant la revetlla de Sant Joan.

"El virus vol gent. És evident que un municipi que passa de 40.000 habitants a 120.000 està multiplicant el risc de contagi". Així resumeix l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, el "temor" que té el consistori a la situació que pugui viure el municipi aquest cap de setmana, quan s'espera que s'hi desplacin bona part dels veïns amb segones residències als nuclis de Sant Salvador i Coma-ruga, especialment.

Martínez diu que comprèn que els "veïns d'estiu" tinguin necessitat d'esbarjo "després de tants mesos tancats a Barcelona i l'àrea metropolitana", però els reclama que actuïn amb "moderació, raó i prudència" i que siguin conscients "que el virus no fa festa".

L'alcalde del Vendrell lamenta que la mobilitat permesa entre el Baix Penedès i Barcelona coincideixi amb el cap de setmana proper a la revetlla de Sant Joan, i assegura que hauria preferit que es posposés l'entrada a la fase de represa fins després d'aquesta festivitat. "És massa coincidència i suposa assumir riscos de rebrot", diu Martínez.

L'alcalde insisteix a demanar a la ciutadania que eviti les revetlles massificades i els insta a fer celebracions en família o grups reduïts. En aquest sentit, recorda que el municipi no permetrà l'accés a les platges la nit de Sant Joan per evitar grans revetlles espontànies, ni tampoc ha autoritzat concerts ni sopars populars als carrers.

Al mateix temps, coincidint amb la imminent revetlla, l'Ajuntament reforça el cos de la Policia Local amb sis agents addicionals. Es tracta d'una incorporació habitual en època d'estiu, però l'alcalde remarca que enguany focalitzaran part de la vigilància en evitar que hi hagi aglomeracions a les zones més turístiques.

Al municipi veí de Calafell, l'alcalde Ramon Ferré comparteix els mateixos neguits. "Ens preocupa el "relaxament" perquè la gent que ve no té arrelament al poble i no se l'estimen com els que vivim aquí", diu Ferré, que constata que els veïns de segona residència es comporten amb certa "desídia" durant les seves vacances al municipi. "Temem que aquest relaxament provoqui imprudències que puguin posar en risc les persones", afegeix.

Com passa al Vendrell, a Calafell durant l'estiu es multiplica la població, que arriba a ser quatre vegades superior respecte la resta de l'any. Segons l'alcalde, diversos els veïns amb segona residència ja es van instal·lar al municipi durant el confinament, malgrat no estigués permès. Ara preveu que s'ompliran un bon gruix dels apartaments dels nuclis de Segur de Calafell i Calafell Platja, per la coincidència de la fi de la desescalada, la fi del curs escolar i la revetlla de Sant Joan.

Davant l'increment de població i de l'activitat a les zones més turístiques, Ferré destaca que aquest dissabte entrarà en servei un patrullatge especial entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. L'objectiu, subratlla, és evitar aglomeracions "i, si es veu molta afluència de gent, caldrà dispersar". La vigilància es desplegarà al vespre i se centrarà en la zona comercial, de restauració i oci nocturn dels nuclis de la platja.

Ferré insta la ciutadania a "ser responsable" i mantenir el distanciament social i les mesures de seguretat. "Això no ha acabat. Estem guanyant la guerra, però fins que no eliminem el virus, hem d'estar alerta", recalca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: