Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

UGT, CCOO i la Intersindical-CSC rebutgen la compensació als sanitaris amb diferències per categories

Els sindicats reclamen més inversió i revertir les retallades anteriors

Imatge de la concentració d'aquest dilluns al migdia davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona Imatge de la concentració d'aquest dilluns al migdia davant l'Hospital Joan XXIII de Tarragona UGT TARRAGONA
Societat ACN
Dilluns, 15 Juny 2020 20:21

UGT, CCOO i la Intersindical-CSC han rebutjat el plantejament del Departament de Salut de compensar el personal sanitari amb diferenciacions per categories. Des de la Secretaria de Sanitat d'UGT, han manifestat el "profund malestar" generat per l'anunci de la compensació economia i ha considerat que els imports i criteris establerts són "injustos, classistes i sectàries". CCOO ha reivindicat que tots els professionals són "iguals davant la pandèmia", treballin a la sanitat pública o la privada, i ha rebutjat la diferenciació per categories o sectors a efectes de les gratificacions. Per últim, la Intersindical-CSC ha reclamat per carta a Vergés que la compensació del Govern per al personal sanitari sigui "equitativa".

"¿Hem d’entendre que l’esforç i dedicació és major o menor en funció del grup i/o categoria professional? ¿No sap el Govern que els professionals sanitaris han treballat en equip i tots han estat igual de sotmesos a una pressió assistencial amb un nivell d’estres i d’afectació emocional que ha estat igual per tots els treballadors?", s'ha preguntat UGT. El sindicat ha lamentat l'"oblit" d'una part de professionals com tècnics d'emergències, de radiologia o laboratori, fisioterapeutes o zeladors, així com el personal no assistencial. "Sense ells no ens hauríem sortit", ha reivindicat.

També critica que els ajuts siguin només per als centres públics, quan els privats "van haver de posar les seves instal·lacions al servei del Departament per decret, passant a formar part de la xarxa pública durant la pandèmia". En aquest sentit, també fa referència a les residències, la majoria privades, on "han patit el que no està escrit" i amb unes condicions laborals "agreujades". "¿En serio pensen que els seus professionals no son mereixedors de cap reconeixement?", ha insistit.

A més, UGT ha assegurat que no deixarà de reclamar els drets "arrabassats" des del 2010 i continuarà reclamant un pressupost "just" que contempli les necessitats reals de personal, la inversió necessària en equipaments i tecnologia i que no inclogui externalitzacions com la del contracte a la filial de Ferrovial.

De la seva banda, la Federació de Sanitat de CCOO ha sol·licitat audiència amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per entregar-li un manifest on expliquen els efectes que han patit els professionals del sector "i la necessitat d'una sanitat 100% pública, molt més forta que la que tenim". "No podem deixar passar ni un dia més sense la reversió total de les retallades ni la situació que encara es viu a les residències del nostre país", ha afegit el sindicat, al tems qeu ha reclamat a Torra una intervenció "sense més dilació".

Per últim, la Intersindical-CSC ha reclamat per carta a Vergés que la compensació del Govern per al personal sanitari sigui "equitativa" i s'ha mostrat disconforme amb que la compensació sigui diferent en funció de les categories professionals ja que ho veu "classista". El sindicat ha convocat concentracions davant dels centres sanitaris sota el lema 'Sanitat: tots som iguals?'.

La Intersindical ha afirmat que la covid-19 no entén de categories i que professionals han treballat en aquesta crisi sanitària com un equip. El sindicat ha considera que una gratificació lineal seria el més just, ja que la distinció per categories professionals ja es fa amb el sou. Ha valorat també la tasca "imprescindible" del personal de neteja per fer front a la pandèmia i ha considerat que també es mereixen el reconeixement.

En la carta, el sindicat ha demanat consolidar un plus de perillositat en les retribucions i que aquesta compensació no endarrereixi la necessària reformulació del sistema de salut català. "La Intersindical-CSC creu que és urgent i necessari revertir les retallades i incrementar la despesa en salut, amb els objectius d'incrementar el nombre de professionals, millorar les condicions laborals i fomentar la investigació i la innovació", ha valorat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: