Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’atenció a dones augmenta un 25% en el darrer any als serveis d’igualtat de Calafell

L'Ajuntament fa balanç del primer any del mandat en l’àrea municipal d’igualtat

Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Calafell Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Calafell AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 06 Juny 2020 21:42

L’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Calafell ha incrementat en un any un 25% les atencions a dones que realitza a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Segons el balanç del primer any de mandat de l’àrea, s’han atès 160 persones i s’han efectuat un total de 1.196 atencions.

De les 160 persones ateses, 150 eren dones. Els 10 restants eren homes. El SIAD atén també alguns homes, normalment fills o altres familiars de les dones ateses. 106 de les dones usuàries ho han estat per situacions de violència masclista.

El SIAD ofereix assessorament psicològic i jurídic. Les dones ateses pel servei d’assessorament psicològic han estat 44, amb 153 atencions realitzades. Pel que fa al servei d’assessorament jurídic, han estat 38 les dones usuàries, amb un total de 42 atencions.

El SIAD és una de les tres branques principals de l’àrea. Les altres dues són les polítiques d’igualtat i el servei d’atenció integral (SAI) al col·lectiu LGBTI. “Treballem per la transvfesalitat, la visibilitat i la rellevància de les polítiques d’igualtat a Calafell, per l’acceptació i normalització de la diversitat sexual, afectiva i familiar, per la igualtat real entre dones i homes, i per l’erradicació de les violències masclistes”, diu Isabel Bou Bayona, presidenta de la comissió d’Igualtat i Drets de l’Ajuntament.

De la seva banda, Helena Rubio, tinent d’alcalde de l’àrea, recorda que “en el pressupost municipal de 2020 hem gairebé doblat l’assignació a aquestes polítiques, amb partides de nova creació per a igualtat, atenció a la dona i els col·lectius LGBTI, i un increment de la resta de partides”.

Algunes actuacions

Entre les actuacions destacades de l’àrea d’Igualtat en el darrer any, hi ha l’adhesió al protocol de seguretat contra les violències masclistes en entorns d'oci i la creació de Punts Liles al Carnaval, la primera vegada que al nostre municipi funcionava un servei com aquest.

El municipi també s’ha adherit a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució. S’han realitzat campanyes de comunicació i informació per la prevenció de la violència masclista, per l’empoderament de les dones del municipi, o per a visibilització del col·lectiu LGBTI.

A més, s’han celebrat reunions amb altres ajuntaments i ens locals, per aportar l'experiència de Calafell en el funcionament del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), perquè som referent comarcal en polítiques d'igualtat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: