Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El CSN comença a estudiar la sol·licitud per prorrogar l'explotació de la central nuclear Vandellòs II

Els responsables de la planta atòmica van sol·licitar autorització per poder operar fins 2030

Imatge d'arxiu d'operaris a l'interior de l'edifici de turbines de la central nuclear Vandellòs II Imatge d'arxiu d'operaris a l'interior de l'edifici de turbines de la central nuclear Vandellòs II JORDI MARSAL / ACN
Societat ACN
Divendres, 05 Juny 2020 19:43

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha començat a analitzar l'informe de la sol·licitud de renovació d'autorització de la central nuclear Vandellòs II, segons el pla de treball establert en les dos reunions telemàtiques mantingudes aquesta setmana. L'organisme regulador ha estudiat l'estat de compliment de les condicions sobre seguretat nuclear i protecció radiològica –incloent les instruccions tècniques complementàries associades al permís vigent-i, d'altra banda, la revisió de l'Anàlisi Probabilística de Seguretat, l'anàlisi d'envelliment així com l'experiència acumulada durant el període del permís vigent. També s'ha abordat la renovació de l'autorització de protecció física.

El pla de treball dissenyat pel CSN, en la mateixa línia que el procediment de pròrroga de la central d'Almaraz, preveu disposar del temps suficient per analitzar la "ingent documentació tècnica" associada a aquests processos. Entre d'altres, això suposarà revisar l'estat de compliment del condicionat de l'autorització vigent, de les instruccions complementàries associades a l'esmentada autorització o la Revisió Periòdica de Seguretat.

L'empresa que gestiona les plantes atòmiques catalanes, l'Associació Nuclear Ascó Vandellòs II (ANAV) va acordar sol·licitar una pròrroga per allargar la vida útil de la central deu anys més, fins el pròxim 2030. Així les coses, el CSN ha de resoldre ara, abans de finals del pròxim mes de juliol, quan expira l'autorització en vigor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: