Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Fiscalia de Tarragona arxiva una denúncia de Vox sobre la gestió de la pandèmia a les residències de gent gran

El ministeri públic ho justifica perquè és una queixa genèrica on no es concreten fets, víctimes, ni responsables

Imatge d'arxiu de dos empleats d'una funerària retirant un cadàver de la residència Nostrallar dels Pallaresos, el 8 d'abril del 2020 Imatge d'arxiu de dos empleats d'una funerària retirant un cadàver de la residència Nostrallar dels Pallaresos, el 8 d'abril del 2020 ROGER SEGURA / ACN
Societat ACN
Dimarts, 02 Juny 2020 15:37

La Fiscalia de Tarragona ha arxivat una denúncia de Vox sobre la gestió de la crisi de la covid-19 en les residències de gent gran de la demarcació de Tarragona. Segons justifica el fiscal en cap en un decret del 7 de maig, el motiu és que en la denúncia el partit relata fets ja coneguts que s'han publicat als mitjans, "però no es concreten fets determinats ni persones concretes que hagin quedat afectades o persones eventualment responsables". El ministeri públic recorda que l'ordenament jurídic no permet les investigacions generalitzades sobre una multiplicitat de fets i de persones responsables, i que només es preveuen investigacions delimitades a fets concrets en relació amb persones determinades i indicis concrets d'infracció penal.

Segons recull el decret, Vox demanava que es procedís a la inspecció i sanejament de totes les residències d'avis; i que s'ordenés el lliurament de material de protecció per als sanitaris i assistents de les residències, la realització de tests de detecció als residents i al personal, el lliurament immediat de respiradors i material d'atenció sanitària, i l'actualització de les dades reals de persones afectades i mortes per la covid-19.

A més, la formació política pretenia que s'investigués l'atenció sanitària oferta a cadascuna de les persones mortes en els seus domicilis, així com en residències públiques i privades de la demarcació de Tarragona; les mesures adoptades, si se'ls va prestar o no assistència sanitària, els motius de la falta d'atenció hospitalària i determinació en cada cas de les persones responsables, i fixació de les seves responsabilitats.

"És un fet notori que ens troben en una crisi sanitària a nivell mundial i que, en els moments inicials de la pandèmia, al nostre territori hi ha hagut limitacions o insuficiències de mitjans de protecció, en tant que el nivell de demanda d'aquests mitjans ha estat major que les possibilitats immediates d'oferta i distribució dels mateixos", raona el fiscal.

La Fiscalia investiga una residència de la demarcació

A més, la Fiscalia de Tarragona recorda que ha incoat unes diligències d'investigació en relació a la residència Nostrallar dels Pallaresos (Tarragonès) i que fa "un seguiment de les vicissituds referents a les residències de persones de gent gran des de la vessant tuïtiva en l'àmbit del Dret Civil i protecció de persones vulnerables".

Per aquest motiu, el fiscal ha decretat l'arxivament de les diligències d'investigació que va incoar en rebre la denúncia. Tot i això, el ministeri fiscal recorda el dret de Vox a reiterar la denúncia davant els jutjats d'instrucció de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: