Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell reobre escoles, biblioteques, museus i monuments i el Parc de la Sínia

Les noves mesures de desescalada s'han près amb les màximes precaucions per evitar rebrots

El Parc de la Sínia, l’únic tancat del municipi, reobre a partir d'aquest dilluns 1 de juny El Parc de la Sínia, l’únic tancat del municipi, reobre a partir d'aquest dilluns 1 de juny AJUNTAMENT DE CALAFELL
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 01 Juny 2020 21:26

A partir d’aquest dilluns, 1 de juny, reobren a Calafell diferents equipaments i espais públics. Són els centres educatius, les biblioteques, els museus i monuments i els parcs. També torna l’atenció presencial als serveis municipals d’ocupació, amb cita prèvia. Serà una reobertura amb les limitacions d’aforament i les mesures de seguretat ordenades per les autoritats sanitàries i educatives per prevenir contagis de la Covid-19.

Escoles

Reobren tots els centres educatius de primària i secundària del municipi. Recordem que l’assistència de l’alumnat és voluntària. El departament d’Educació ha plantejat un triple objectiu: Suport lectiu i d’orientació, amb especial èmfasi en els finals d’etapa; l’acompanyament tutorial i emocional de l’alumnat; facilitar la planificació dels diferents escenaris del curs vinent, tot incidint en el treball organitzatiu del retorn.

Educació, a més, busca facilitar l’atenció a la població escolar més vulnerable i la conciliació en aquells casos on els pares hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar o no es puguin acollir a altres mesures de conciliació de la vida laboral i familiar.

Els centres de Calafell s’han posat en contacte amb les famílies, a través dels tutors i tutores de l’alumnat, per tenir dades de quants estudiants hi aniran i poder-se organitzar. Sempre amb els màxims d’alumnes per aula establert. S’han pres altres mesures de seguretat, com les entrades i sortides per torns, separats per quinze minuts, per evitar aglomeracions.

Llars d’infants

Reobren amb un màxim de cinc infants per espai. En cap cas s’obren els grups de 0 a 1 any, que és el grup de més vulnerabilitat degut a la immaduresa del sistema immunitari d’aquest alumnat, segons les instruccions d’Educació.

Després de consultar les famílies usuàries, s’espera una assistència molt baixa. Es donarà servei de 8 a 13 hores. Es prioritzarà el retorn dels infants els progenitors dels quals, per motius laborals i professionals, hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo o d’acollir-se a altres mesures de conciliació laboral i familiar. L’Ajuntament podrà obrir el retorn a famílies en les quals no treballin els dos progenitors.

Parcs

Reobre el Parc de la Sínia, l’únic tancat del municipi. Els jocs infantils de tot el municipi continuaran precintats, ja que no hi ha instruccions de les autoritats sanitàries sobre el seu ús. Les pistes esportives situades en zones verdes també estaran tancades, fins al 8 de juny.

Biblioteques

La Biblioteca Ventura Gassol (carrer Marqués de Samà 8) reobre a partir d’aquest 1 de juny, amb els serveis següents, amb cita prèvia:

–Préstec i consultes sobre el fons
–Devolucions
–Servei de consulta a sala (material exclòs de préstec), amb aforament limitat
–Servei informàtic, amb aforament limitat.

Serveis exclosos: servei de préstec interbibliotecari, activitats culturals, consulta i estudi en sala, donatius de documents, servei d’impressions, accès a la col·lecció de documents.

Com demanar cita prèvia?

Trucant al telèfon 977 691 284 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Indiqueu nom i cognoms, telèfon de contacte i els documents sol·licitats. La cita és personal i individual. Es pot accedir amb un acompanyant només en el cas de menors de 14 anys o de persones de col·lectius dependents. Cal mostrar el carnet de la biblioteca.

La Biblioteca Casa Nova de Segur (Port de Segur, edifici G) reobre a partir del 2 de juny, amb els següents serveis, amb cita prèvia:

–Préstec i consultes sobre el fons
–Devolució

Serveis exclosos: servei de préstec interbibliotecari, activitats culturals, consulta i estudi en sala, donatius de documents, servei d’impressions, accès a la col·lecció de documents, serveis informàtics.

Com demanar cita prèvia?

Trucant al telèfon 977 161 864 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Indiqueu nom i cognoms, telèfon de contacte i els documents sol·licitats. La cita és personal i individual. Es pot accedir amb un acompanyant només en el cas de menors de 14 anys o de persones de col·lectius dependents. Cal mostrar el carnet de la biblioteca.

Patrimoni històric

Aquesta setmana reobren, amb el 50% d’aforament, la Ciutadella Ibèrica, el Castell de la Santa Creu i La Confraria. La Casa Barral roman tancada perquè s’hi estan fent les obres de la nova museïtzació. L’entrada serà gratuïta per a tothom durant el mes de juny.

D’acord amb l’horari de primavera dels monuments i museus locals, la Ciutadella i el Castell obren a partir de dimecres, 3 de juny. Podran visitar-se de dimecres a diumenge, de 10 a 14 hores, i el dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 hores. La Confraria tornarà a ser oberta dissabte 6 de juny. Podrà visitar-se els dissabtes, de 10 a 14 i de 17 a 20 hores, i el diumenge, de 10 a 14 hores.

Serveis de treball

Els serveis de treball de l’Ajuntament, Calafell Ocupació i VilarencZenit, reobren al públic presencialment, amb cita prèvia, a partir de dilluns 1 de juny. Per demanar-la, cal trucar al 977 69 90 09 (extensió 679), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o bé enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: