Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salut proposa que el Camp de Tarragona, l’Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passin a la fase 3

També sol·licita que, el mateix dilluns 8 de juny, Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avancin cap a la fase 2

Imatge d'una terrassa del passig marítim de Cambrils Imatge d'una terrassa del passig marítim de Cambrils ARXIU / ACN
Societat ACN
Dilluns, 01 Juny 2020 20:41

El Departament de Salut proposarà aquest dilluns al Ministeri de Sanitat que la regió sanitària el Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i la de l’Alt Pirineu i Aran passin a la fase 3 del desconfinament, a partir del dilluns vinent, 8 de juny. També demanarà que les regions de Barcelona i les metropolitana sud i nord avancin a la fase 2. A més també es demanarà que pugui avançar fins a aquest nivell de desescalada la regió sanitària de Lleida, tot i que aquesta proposta està condicionada a la progressió dels indicadors.

Les propostes han estat aprovades aquesta tarda pel Procicat i els informes pertinents s’enviaran avui mateix al govern espanyol. Girona, Catalunya Central, Penedès i Garraf es mantenen en fase 2.

Un dels aspectes “fonamentals” per a la progressió en el desconfinament és la capacitat del sistema de salut per identificar possibles focus de transmissió en col·lectius específics. En aquest sentit, a Lleida s’han posat en marxa plans d’acció concrets tant per a la població nouvinguda per treballar en la campanya de la fruita com per al sector dels escorxadors.

Tot i aquesta estabilitat, el Departament de Salut continuarà analitzant l’evolució de la regió sanitària de Lleida i la proposta de passi a la fase 2 estarà condicionada a la progressió dels indicadors epidemiològics els propers dies, subratlla el Govern.

La fase 3

En la fase 3, l’última abans d’entrar a l’anomendada “nova normalitat”, desapareixen les franges horàries reservades a col·lectius determinats. Tot i això, s’han d’extremar les mesures de seguretat i d’higiene amb els grups vulnerables.

També preveu que puguin obrir establiments i locals comercials amb independència de la superfície sempre i quan es limiti l'aforament al 50%. A més, les terrasses a l’aire lliure poden obrir al 75% i està permès el consum a la barra sempre que es garanteixi la distància de seguretat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: