Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ángel Juárez presenta la primera reclamació contra la Generalitat per la gestió de la crisi sanitària

La mare de l'activista tarragoní va morir després d’infectar-se en una residència de Barcelona / S’exigeix una compensació de 151.000 euros

Àngel Juárez ha anunciat la presentació d’una reclamació en via administrativa contra la Generalitat pel deficient funcionament dels serveis públics assistencials i de salut Àngel Juárez ha anunciat la presentació d’una reclamació en via administrativa contra la Generalitat pel deficient funcionament dels serveis públics assistencials i de salut CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 31 Mai 2020 00:03

Ángel Juárez, membre de la plataforma solidaria 'afectadoscoronavirus.org' i portaveu dels afectats, ha anunciat la presentació d’una reclamació en via administrativa de responsabilitat patrimonial (prèvia al Contenciós – Administratiu) contra la Generalitat de Catalunya "pel deficient funcionament dels serveis públics assistencial i de salut".

Aquesta primera reclamació, dirigida al Departament de Salut de la Generalitat i al Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, ve referida a la mort de la mare d’Ángel Juárez, portaveu dels afectats per Covid-19, el passat 16 d’abril per coronavirus, després d’infectar-se en una residència de Barcelona. Juárez explica que, amb les accions legals, vol aconseguir “justícia per la meva mare i per les víctimes de les residències” i assegura que “les administracions han comès nombroses negligències i, per culpa d’aquestes, les persones han marxat d’una manera molt solitària i les famílies ens hem quedat en una situació molt dura”.

En la roda de premsa virtual que es va celebrar dijous, el despatx d’advocats contractat per Juárez, Cremades & Calvo Sotelo, van explicar el contingut de la reclamació. Ana Romero, sòcia del bufet i directora de l’àrea de responsabilitat civil i danys personal, va explicar que el propòsit de la mesura és “restaurar la dignitat de les víctimes, mortes en un context d’especial penúria”, així com identificar “les deficiències assistencials que hagin pogut donar lloc a aquesta situació”, i promoure d’aquesta manera “la millora dels protocols d’actuació per un sector de la població especialment vulnerable”.

Rafael Fernández Montalvo, ex Magistrat del Tribunal Suprem i soci del despatx, ha explicat que aquesta reclamació en via administrativa “és un requisit a la demanda, doncs la legislació no permet demandar a l'administració sense donar-li la oportunitat que es pronunciï”.

La Plataforma “afectadosporcoronavirus.org” té previst promoure més accions legals contra comunitats autònomes, residències de gent gran i altres entitats que familiars d’afectats pel coronavirus han assenyalat com responsables, i de les quals exigeixen dignitat i justícia. Ángel Juárez, portaveu dels afectats de la plataforma, assegura que “això és només el principi. Ens queda molt per fer”.

Es reclama una compensació de 151.000 euros a la Generalitat

A més a més de dignitat i justícia pels afectats i les seves famílies, es reclama una compensació econòmica. En el cas d’Ángel Juárez, la indemnització que s’hauria d’abonar serien 151.000€, tenint en compte que es tracta d’una dona que tenia 8 fills. En canvi, en el cas d’una família mitja on la persona morta tingués 2 fills i 2 germans, l’import seria de 130.000€.

La Plataforma calcula que si els familiars de les 19.000 persones que, segons estimacions, han mort en situacions similars, plantegen una reclamació similar, la indemnització s’elevaria a 2.470.000.000€.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: