Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El SIAD de la Conca de Barberà celebra la Setmana de la Salut de les Dones

Organitza activitats en línia gratuïtes, que tindran lloc del 28 de maig al 3 de juny

S'oferirà un taller sobre alimentació saludable en poc temps S'oferirà un taller sobre alimentació saludable en poc temps CONSELL CONCA DE BARBERÀ
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Mai 2020 17:28

A pocs dies de commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitza diverses activitats gratuïtes en línia obertes a la ciutadania. L'objectiu d'aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta. D’aquesta manera es posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

L’agenda d’actes es presenta des del SIAD Conca de Barberà amb la col·laboració de l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc i de Santa Coloma de Queralt. El dijous 28 de maig, de 10:30 h a 11:30 h, i divendres 29 de maig, de 16:30 h a 17:30 h, i divendres 29 de maig, de 16.30h a 17:30h, tindrà lloc un taller Mindfulness, a càrrec de la psicòloga especialitzada Judith Asensio. Es farà una introducció a la plena consciència i es practicaran les tècniques per incorporar-les a la nostra rutina diària.

El mateix dijous 28 de maig, de 16:30h a 17:30h, es realitzarà una xerrada-taller sota el títol ‘Alimentació saludable per a famílies amb poc temps’, a càrrec de la terapeuta en nutrició integrativa Elena Vidal. S’explicaran les claus per organitzar-se i poder menjar sa i bé durant tota la setmana.

El dimarts 2 de juny, de 16:30 h a 17:30h, tindrà lloc la xerrada-taller ‘Sòl pelvià, sexualitat i menopausa’, a càrrec de la infermera i llevadora especialitzada en obstetrícia i ginecologia Alba Pallisé. Es parlaran dels canvis que ocorren al sòl pelvià quan les dones s’acosten al període de la menopausa i quina relació té aquesta etapa amb la sexualitat. Es faran propostes per mantenir un sòl pelvià saludable i es donaran recomanacions per adaptar-se als canvis relacionats amb la sexualitat. La xerrada ‘La perspectiva de gènere en la salut’ es podrà veure el dimecres 3 de juny, de 16:30h a 17:30h, a càrrec de la metgessa Montse Anglès i la treballadora social Laura Clarisó. Es comentarà com s’ha tingut en compte la perspectiva de gènere en l’estudi i tractament de les malalties i quines són les conseqüències.

Totes les activitats són gratuïtes, en línia i obertes a tothom. Només cal inscriure’s prèviament al web del consell de la Conca. Les persones inscrites rebran l’enllaç per accedir-hi en línia dos dies abans de la data de l’activitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: