Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Arxiu de Reus rep més de 2.000 documents de l'hospital en el marc de la campanya #Arxivemlacovid19

L'Hospital de Sant Joan i l'Arxiu han arribat a un acord per tal de preservar aquests testimonis del moment viscut

El material de l'Hospital exposat se cedirà a l'Arxiu Municipal El material de l'Hospital exposat se cedirà a l'Arxiu Municipal AJUNTAMENT DE REUS
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 23 Mai 2020 23:59

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa donació de la documentació recollida en el marc de la campanya ‘Al l'Hospital la pintura i l'Escriptura cura’, a l'Arxiu Municipal de Reus amb la finalitat que s'integri en la col·lecció #Arxivemlacovid19 i que es preservi pel futur, esdevenint un testimoni d el moment viscut. L’Arxiu es va adherir, el dia 6 d’abril passat, a la campanya #arxivemlacovid19, una iniciativa impulsada per més de 70 arxius del territori català i que té el suport de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya.

Per la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, "recollir l’evidència documental dels moments que estem vivint i fer-ho amb el testimoni generat directament per la mateixa societat és l’objectiu darrer d’aquest projecte".

Imatges de carrers buits, balcons plens de gent esperançada, moments de tristor i d’incertesa, imatges de professionals del món de la salut oferint el millor de sí mateixos, treballadors dels comerços de queviures, dependents dels supermercats... I tot el gran col·lectiu de professionals que aquests dies han estat a primera línia. Diaris de confinament que expliquen experiències viscudes dia a dia, dibuixos dels infants que mostren amb colors molt vius que ‘tot anirà bé’, la tasca dels mestres, educadors, vídeos que graven el silenci o els aplaudiments, agraïments  a col·lectius i entitats o gravacions sonores amb missatges d’esperança o d’abatiment.

Els hospitals han viscut en primera línia aquesta crisi sanitària i en aquest sentit l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va creure necessari iniciar també una campanya per recollir missatges de suport, dibuixos, cartes, imatges, etc. i va convidar a la ciutadania a fer-los-hi arribar a través  del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Bona part d'aquests missatges d'esperança i suport decoren la "rambla" del centre i fan evident l'excepcionalitat del moment i la gran incidència emocional que ha tingut en les persones.

A part, l'Hospital també ha recollit imatges dels professionals, que quedaran com a testimoni de la gran tasca duta a terme i del compromís d'aquest col·lectiu en la lluita contra el virus. També s'han recollit les mostres d'agraïment cap a les empreses i entitats que han volgut fer donacions de materials en aquests moment tan greus.

L'Hospital de Reus i l'Arxiu de la ciutat han arribat a un acord per tal de preservar aquests testimonis del moment viscut. Més de 2.000 documents, en suport digital, en formats jpeg, pdf o txt formen el gruix d'aquesta donació que s'integra dins la col·lecció #Arxivemlacovid19 Reus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: