Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les mascaretes seran obligatòries al carrer i en espais tancats a partir dels 6 anys si no es pot mantenir la distància

Queden fora les activitats en les quals resulti incompatible el seu ús, com ara fer esport

Una família, després de rebre les mascaretes infantils Una família, després de rebre les mascaretes infantils MARINA LÓPEZ / ACN
Societat ACN
Dimecres, 20 Mai 2020 14:48

El govern espanyol ha publicat al BOE l'ordre sobre l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes, on concreta que se n'haurà de portar a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic "sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres". L'obligatorietat es fixa a partir dels sis anys, tot i que se'n recomana l'ús entre els tres i els cinc. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pròpia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ús, tot i que no concreta quines. Des de Sanitat han situat l'esport com una d'elles. L'ordre és vigent des de dijous i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pròrrogues.

Tampoc estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada pel seu ús. No n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependència.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: