Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’alcaldessa de Prades fa una crida per frenar l’arribada de veïns de segona residència

A Prades hi ha 446 habitatges secundaris i 287 principals segons dades de l’Idescat

Captura del vídeo en què l'alcaldessa de Prades demana als veïns de segona residència que no pugin a Prades Captura del vídeo en què l'alcaldessa de Prades demana als veïns de segona residència que no pugin a Prades AJUNTAMENT DE PRADES
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 09 abril 2020 11:02

Des de que va començar el confinament, alguns veïns han detectat que foranis estaven arribant al poble. L’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, va fer, ahir dimecres 8 d’abril, una crida a les xarxes socials amb el lema ‘si t’estimes Prades no pugis’, demanant a aquests veïns de segona residència que s’abstinguin de pujar al municipi mentre duri el confinament.

A més, el municipi és una destinació turística que a l’estiu arriba a multiplicar per deu el nombre d’habitants, així que la crida també va adreçada als passants i turistes del poble. Bargas subratlla que Prades té una població molt envellida que fa el poble especialment vulnerable a més d’estar situat a 50km de l’hospital més proper. Prades té 589 habitants i, com en altres municipis rurals, la taxa d’envelliment és alta. Aquesta franja d’edat suposa un 26% de la població del municipi per sobre del 19% a tota Catalunya.

Servei de suport a la gent gran i confecció de mascaretes

L’alcaldessa també envia missatge de tranquil·litat per als que tinguin familiars al municipi. Des que va començar el confinament, l’Ajuntament pren mesures per donar suport als grups de risc vulnerables al covid-19. A diari, el consistori realitza trucades als veïns majors de 65 oferint serveis de compra a domicili o treure les escombraries entre altres serveis a través de voluntaris de l’Associació de Joves.

Paral·lelament l’Associació de Dones està elaborant mascaretes per a la gent del poble i comerços que s’estan repartint a través dels agutzils. A data d’avui s’han fet més de mil mascaretes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: