Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els cabrers de Capafonts, amenaçats per la crisi del coronavirus

Formatges Artesanals La Vall del Brugent vol incrementar la venda a domicili de formatges artesanals de cabra per salvar l'obrador i l'explotació

Un ramat de cabres pasturant. De fons, Capafonts (Baix Camp), al cor de les Muntanyes de Prades Un ramat de cabres pasturant. De fons, Capafonts (Baix Camp), al cor de les Muntanyes de Prades ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 05 abril 2020 13:58

Els cabrers de les Muntanyes de Prades també veuen com la crisi del Covid-19 amenaça la seva activitat. El Sergi Serra i l'Eva Hortoneda, al capdavant de Formatges Artesanals La Vall del Brugent de Capafonts, s'han quedat sense ingressos fruit del tancament dels restaurants que els feien comandes i de l'anul·lació de totes les excursions de turistes i escolars.

Per aquest motiu, els productors han fet una crida a través de les xarxes socials amb l'objectiu d'incrementar la venda a domicili o online. Per això serveixen a domicili formatge fresc en peces, formatge tendre o semi en peces, cabrit tallat o mató, entre altres productes. Les persones que vulguin adquirir-los poden contactar o demanar informació a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 619673968. 

A banda de la venda de formatges, l'empresa també oferia fins ara altres serveis com ara visites guiades de pasturatge per a grups de turistes que finalitzaven la seva visita a la granja i a l'obrador, oamb un tast de formatges. També rebien les visites de grups d'escolars del Baix Camp i d'altres punts del territori, als que oferien tallers d'elaboració de mató i visites a la granja. L'aturada provocada per la crisi del coronavirus va obligar a deixar d'organitzar aquestes activitats.

formatge Vall de Brugent

Formatge artesanals a Capafonts

El Sergi i l'Eva van arribar a Capafonts ara fa 16 anys per iniciar aquesta aventura. La seva explotació, situada al cor de les Muntanyes de Prades, compta amb un ramat de prop de 170 cabres que es munyen i surten a pasturar diàriament per després elaborar els seus formatges artesanals.

La producció s'ha anat incrementant amb el pas dels anys tot mantenint la seva filosofia respectuosa amb l'entorn natural i amb el cicle natural dels seus animals. En total, havien aconseguit arribar a una produccció de 2.000 kg / any de formatge a través de 15.000 litres de llet de les cabres. 

Una mostra de la projecció ascedent d'aquest negoci artesanal és que l'any passat van estrenar unes noves instal·lacions, deixant enrere la petita formatgeria, per traslladar-se a una casa situada als afores, al costat de la pista poliesportiva del municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: