Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus demana a l'alcalde que estudiï una actuació de l'Exèrcit a la Residència Villablanca

Aquesta setmana 5 residents i 13 professionals van donar positiu en Covid-19 al sanatori del Grup Pere Mata

Façana de l'edifici principal del centre Villablanca, que pertany al grup Pere Mata de Reus, amb residències i centres de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental Façana de l'edifici principal del centre Villablanca, que pertany al grup Pere Mata de Reus, amb residències i centres de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental NÚRIA TORRES / ACN
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 05 abril 2020 11:28

El PSC ha demanat a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, que insti a la gerència de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona a donar compte de les actuacions fetes en matèria de salut laboral i en la provisió al centre de tot el material sanitari i equips de protecció adequats per tal d'evitar contagis en treballadors i residents.

Els socialistes reusencs també demanen a l'alcalde que plantegi a Salut una possible actuació de la Unitat Militar d'Emergència (UME) en aquest equipament "atesa la dimensió de les instal·lacions, la diversitat d'espais i el gran nombre de residents i treballadors". En aquest sentit, el PSC també reclama "que es garanteixi que el control d'accessibilitat al centre reuneixi totes les condicions de seguretat, atès l'alt nombre d'usuaris, que supera les 700 persones i treballadors/es".

El grup de l'oposició demana a Pellicer que insti a la Regió Sanitària a facilitar tota la informació relacionada amb el brot (nombre de casos i tests realitzats, dates de la detecció de casos positius de coronavirus i ús d'equips de protecció adequats per part de tot el personal). Alhora, també li demana que valori la possibilitat d'incrementar els tests entre el personal laboral i els residents, donat el nombre de contagis.

Finalment, el PSC també sol·licita que representants mèdics i d'infermeria formin part del comitè al càrrec de la gestió d'aquesta situació excepcional del centre, al costat de la gerència, la direcció mèdica i directius de l'empresa "per facilitar la coordinació en relació a les actuacions i mesures de protecció".

5 usuaris i 13 professionals infectats

El sanatori Villablanca de Reus, que atén persones amb discapacitat i malaltia mental, ha aïllat aquesta setmana cinc usuaris que han donat positiu en covid-19. Es troben en unitats de la residència el Bosc. També s'han aïllat altres persones amb símptomes lleus de baixa sospita clínica que podrien estar també afectades pel virus.

Tots els professionals sota sospita clínica, pendents o no de la prova de la covid-19, es troben aïllats a les seves llars. Actualment hi ha un total de 13 casos confirmats.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: