Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Banc dels Aliments del Camp i l'Ebre té provisions per un mes

L'entitat ajorna la campanya del maig, on esperava recollir 30.000 quilos

Seu del Banc d'Aliments a Reus Seu del Banc d'Aliments a Reus BANC D'ALIMENTS
Societat ACN
Dilluns, 30 Març 2020 08:54

El Banc dels Aliments de la demarcació de Tarragona té provisions per distribuir a les entitats durant un mes. Tot just abans de l'esclat de la crisi del coronavirus, l'entitat es va abastir de queviures i això li ha permès mantenir les prestatgeries plenes. Malgrat que treballa amb una quarta part dels voluntaris després d'haver enviat cap a casa les persones grans davant el perill de contagi, l'organització destaca la solidaritat dels més joves i de les empreses que s'han ofert a col·laborar. A més, l'impacte de la covid-19 ha ajornat la campanya de recollida d'aliments prevista al maig a Tortosa, amb la qual s'esperava recaptar uns 30.000 quilos.

La seu del Banc dels Aliments al Camp de Tarragona va comprar vuit palets de llets la setmana anterior a l'inici de l'emergència sanitària. Tot i que la crisi els va "desbordar" al principi, han optat per obrir unes hores cada dia el centre logístic de Reus i, així, donar servei al 75% de les entitats. "Tenim aliments per un mes llarg. A partir d'aquí, la cosa començaria a dificultar-se, però tenim petites donacions d'empreses properes que normalment no col·laboren i que ens estan ajudant. No tenim un ventall molt ampli d'aliments, però sí una mica de cada família", relata Glòria Alegre, vocal del Banc dels Aliments.

Per ara, l'entitat té coberts els productes bàsics, com ara oli, llet, llegums, farina, arròs i pasta. Amb tot, aquests aliments sempre són necessaris. "No tenim pràcticament sucre. Qualsevol aliment bàsic és benvingut", assenyala Alegre. Malgrat que no sigui la filosofia de l'entitat, Alegre tem que si les circumstàncies actuals s'allarguen hauran de comprar aliments. Per això, recorda a la ciutadania que pot fer donacions econòmiques a través del web www.bancalimentstarragona.org.

A les donacions de queviures s'hi ha sumat la solidaritat dels més joves i de la xarxa veïnal. Alegre posa l'exemple d'una veïna de l'associació del barri del Carme de Reus que ha confeccionat mascaretes de cotó per als voluntaris de l'entitat. "No ens ha cobrat res i hi ha gestos que, en moments de necessitat, mostren la humanitat de les persones", expressa, emocionada. Alhora, la xarxa local ha mobilitzat molt ràpid voluntaris per cobrir les vacants dels mossos de magatzem. Es tracta de jovent amb "empenta" i amb "moltes ganes d'ajudar", precisa Alegre.

La covid-19 ajorna la recollida de 30.000 quilos d'aliments de la campanya de primavera

El coronavirus ha posposat molts esdeveniment i un d'ells és la campanya de recollida d'aliments prevista per al mes de maig a Tortosa. La iniciativa, molt semblant al Gran Recapte, preveia recollir uns 30.000 quilos per a les famílies més vulnerables. Per aquest motiu, des de l'entitat ja estudien alternatives per tal de suplir aquesta campanya, així com la suspensió de recollides de donacions a supermercats i empreses. "Hem d'estar al peu del canó i farem el que sigui per seguir ajudant, és la nostra raó de ser", apunta el portaveu del Banc dels Aliments de les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray.

A principis de març van repartir una gran partida d'aliments provinent de la Unió Europea i això ha donat aire a les entitats. "Aquests dies hem pogut baixar una mica el ritme, però d'aquí a dues o tres setmanes haurem de tornar a augmentar la intensitat per poder ajudar a totes les famílies que ho necessiten", tanca Ologaray.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: