Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Voluntàries de Roda confeccionen mascaretes amb roba de cotó

La iniciativa va sorgir de l’Ajuntament i en pocs dies s’han unit prop d’una trentena de voluntàries que han consit 150 mascaretes

Mascaretes fetes per voluntàries de Roda Mascaretes fetes per voluntàries de Roda AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Març 2020 16:59

Fa només quatre dies que les regidories de Serveis Socials i de Sanitat van fer una crida per trobar voluntaris i voluntàries que estiguessin disposades a cosir mascaretes casolanes amb tela de cotó per poder repartir per Roda de Berà. Ja són 28 les persones que, a través d’un grup de WhatsApp i coordinades per una treballadora del consistori, s’han unit per confeccionar el major número de mascaretes possible.

Ja n’han cosit prop de 150 i seran repartides entre avui i demà a través de diversos comerços del municipi perquè qui vulgui en pugui demanar una. Els establiments seran: el Forn Pastisseria Queralt, el Forn Roda, l’estanc Vives, la papereria Anna, el Coaliment de Costa Daurada (Leo center), la carnisseria Sandra i el Marietas Coffee.

L’Ajuntament ha fet una comanda de roba de cotó i de gomes, però mentrestant alguns comerços i particulars han fet donacions, el basar xinès i la merceria Marinada han fet una donació de gomes i l’associació Los Tintineadores també. Ara, es busquen persones que tinguin teles de cotó per poder continuar confeccionant fins que arribi la comanda de roba feta pel consistori.

Cal esterilitzar-les abans del seu ús

L’Ajuntament recorda que aquestes mascaretes fetes amb roba de cotó no estan homologades i per tant no són vàlides per a l’ús sanitari, però sí serviran per a l’ús personal, per tal que les persones que surtin al carrer ho facin més protegides i no comprin de les que sí estan destinades als professionals sanitaris.

Abans del seu ús s’han d’esterilitzar. Cal posar-les a bullir o a escaldar a una temperatura de 70 graus, amb aigua sola, o amb aigua i sabó neutre. No es poden rentar amb suavitzant. Les mascaretes de cotó són reutilitzables i es poden portar un màxim de vuit hores al dia.

Finalment, es recorda que són només un element de protecció complementari. L’essencial és mantenir les distàncies socials, les mans netes i un entorn net, ja que el coronavirus es transmet, sobretot, a les superfícies.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: