Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Es mor l’exregidor reusenc Antoni Foz Llaveria

Foz va ser regidor de l'Ajuntament de Reus (1979 al 1991), en el primer mandat amb UCD i al dos restants amb Alianza Popular

Foz va ser regidor de l'Ajuntament de Reus entre 1979 i 1991 Foz va ser regidor de l'Ajuntament de Reus entre 1979 i 1991 ARXIU
Societat M.A - I.M. / Reus Digital / GDDCT
Dijous, 26 Març 2020 17:46

Aquest passat dimecres s’ha mort l’exregidor de l’Ajuntament de Reus Antoni Foz Llaveria, a l’edat de 91 anys. Nascut a Vall-de-roures, (Matarranya), Foz va ser regidor de l’ajuntament reusenc de l’any 1979 al 1991, en el primer mandat amb UCD i al dos restants amb Alianza Popular. Durant aquests tres mandats municipals, Foz va obtenir quatre, tres i dos regidors, respectivament, i va introduir en el món de la política a Miquel Àngel López Mallol, qui el substituiria com a alcaldable al capdavant de la seva formació. També va ser diputat a la Diputació de Tarragona.

Al marge de la política, Foz es va dedicar professionalment al sector de l’avicultura. També va destacar com a esportista. Es va iniciar, com a nedador, al Club Natació Reus Ploms, i va ser campió de Catalunya juvenil el 1945. El 1949 va passar a l’atletisme i es va especialitzar en el llançament de pes. Va ser campió de Catalunya júnior i absolut en cinc ocasions (1949-53) i va establir el rècord català de la prova (1951).

Posteriorment, va practicar el tennis i la vela. Va ser fundador del Club Tennis Reus Monterols, el 1965, i del Club Nàutic Salou, el 1967, del qual va ser vicepresident. El 1997, va rebre la medalla ‘Forjadors de la Història Esportiva de Catalunya’.

Conegut el traspàs de l’exportaveu d’AP, l’exregidor Jordi Escoda Vilà ha lamentat el seu decés. Tot i les diferències ideològiques fonamentals entre els dos polítics que van coincidir al plenari municipal de Reus, Escoda ha declarat que Foz “era una persona molt tractable”, un fet pel qual ha lamentat la seva pèrdua personal. El PP de Reus ha expressat el condol a familiars i amics del difunt a través d'una piulada a Twitter.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: