Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més d’una vintena de pares i mares de Sarral parlen de bulling

Els assistents es van posar a la pell dels seus fills per poder entendre de quina manera els afecta una situació de rebuig o d’assetjament escolar

Més d'una vintena de pares i mares van participar al taller sobre assetjament escolar, a Sarral Més d'una vintena de pares i mares van participar al taller sobre assetjament escolar, a Sarral CCCB
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 28 Febrer 2020 07:23

Més d'una vintena de pares i mares van participar al taller sobre bulling que l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Sarral van dur a terme en col·laboració amb l’AMPA Salvador Ninot de Sarral.

La sessió, que es va realitzar a la Casa de Cultura, va ser molt participativa i propera. Tots els assistents van fer aportacions valuoses que van enriquit molt debat i van convidar a la reflexió. Es van proposar dinàmiques d’anàlisi i d’introspecció que tenien per objectiu afavorir l’observació activa i l’empatia. Es tractava, d’una banda, de llegir-se a un mateix, en la infantesa i adolescència, per a poder entendre el moment que viuen els fills i filles, i de quina manera els afecta una situació de rebuig o d’assetjament escolar.

Entre d’altres coses, es va constatar la necessitat de fer una intervenció precoç i detectar conductes proactives en els nostres fills i filles que poden evolucionar de manera negativa en una infància tardana o en l’adolescència. Es va parlar del pes que té el grup d’iguals en l’amplificació o minimització del fenomen i de la importància de l’educació emocional des de tots els àmbits. Finalment, es van oferir recursos educatius als participants, contes, novel·les, pel·lícules, documentals; i recursos professionals com la Plataforma PDA Bullyng, Pantallas Amigas o el telèfon Infància Respon.

L’objectiu d’aquest taller era donar eines a les famílies per a detectar l’assetjament, és a dir, donar elements per identificar conductes que poden ser senyals d’alerta d’un cas d’assetjament o ciberassetjament entre iguals, així com oferir-los eines per ajudar als seus fills a posicionar-se en contra de l’assetjament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: