Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La segona fase de les obres per modernitzar la xarxa de reg dels torrents de Valls s'iniciarà enguany

Ho ha dit la consellera Teresa Jordà, que ha lliurat a la Comunitat de Regants una còpia del conveni signat amb el Ministeri que ha permès desencallar les obres

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, -al centre de la imatge- en un moment de la visita La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, i l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, -al centre de la imatge- en un moment de la visita GOVERN.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 27 Febrer 2020 21:42

“A partir d’ara, amb l’acord signat, el Departament d’Agricultura ja pot iniciar els tràmits, que un cop realitzats, ens permetran iniciar les obres per modernitzar la xarxa de reg de la Comunitat de Valls aquest 2020”. Així s’ha expressat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la reunió que ha mantingut avui amb representants de la Comunitat de Regants de Valls, per lliurar-los una còpia del conveni signat amb el Ministeri que permet que el Departament d’Agricultura inverteixi 5 MEUR en la modernització del reg a la zona dels torrents de Valls.

El Ministeri d’Agricultura ha signat finalment el conveni que permet al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació desencallar i poder executar les obres de modernització del reg a la zona dels Torrents de Valls. La inversió serà de 5 milions d’euros fins a l’any 2023. L’acord amb el Ministeri permet que el Departament d’Agricultura pugui executar unes obres que estaven aturades des de l’any 2014. Aquestes obres es van decretar d‘interès general l’any 2001 i el Ministeri d’Agricultura només en va executar la primera fase, però va quedar pendent la segona fase que també havia de realitzar el Ministeri.

Un projecte que beneficia 450 propietaris

El projecte global afecta 470 hectàrees, principalment del municipi de Valls i en menor mesura de Vallmoll (6 ha), i ateny uns 450 propietaris. Aquesta segona fase donarà servei a 202 hectàrees. El projecte preveu la canalització de la sèquia de la Marsala, la construcció d’una bassa de regulació d’aigua i també un sistema de telecontrol i automatització del reg. Els regants assumeixen un 10,5% de l’obra, que en aquesta fase representa uns 500.000 euros. Les obres de la primera fase es van acabar l’any 2014, amb un cost de 4,4 milions d’euros.

Aposta per la modernització del reg

Aquesta obra és un exemple del compromís del Departament d’Agricultura en la modernització de la xarxa de reg. La modernització del regadiu és clau per fer un ús de l’aigua amb criteris de sostenibilitat i una oportunitat perquè en millora la gestió i la producció. El Govern de la Generalitat va aprovar a finals de l’any passat destinar 460 milions d’euros a infraestructures de regadiu fins a l’any 2032. Entre aquestes inversions, ja estava prevista la segona fase de modernització de la xarxa de reg de la Comunitat de Valls. Amb aquesta inversió en infraestructura de reg, es garanteix la continuïtat en regadiu per fer una gestió sostenible de l’aigua i assegurar aquest recurs en els pròxims anys.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: