Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CGT es persona com acusació popular en les diligències obertes per l'accident a IQOXE

El sindicat ho fa per defensar "els interessos generals" dels treballadors del sector químic i el conjunt de la població

Imatge d'arxiu de l'explosió del 14 de gener a la planta d'Iqoxe, a la Canonja Imatge d'arxiu de l'explosió del 14 de gener a la planta d'Iqoxe, a la Canonja ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dijous, 13 Febrer 2020 11:33

La CGT Baix Camp-Priorat s'ha personat, a través del Col·lectiu Ronda, com a acusació popular en les diligències obertes en relació a l'accident produït per l'explosió d'un reactor d'òxid etilè a la planta d'IQOXE de la Canonja, el 14 de gener. En un comunicat, el sindicat explica que ha decidit personar-se "per responsabilitat i en defensa dels interessos generals de tot el personal que treballa a les empreses del polígon petroquímic i el conjunt de la població del Camp de Tarragona". La CGT subratlla que el sinistre va ocasionar tres morts, set ferits i nombroses afectacions, i que va generar "una gran alarma social" i "es van mostrar les greus deficiències existents pel que fa a la seguretat en cas que es produeixin accidents greus".

La CGT critica que "la connivència de l'administració amb la química s’ha traduït amb una permanent opacitat respecte tot allò que succeeix a les empreses del complex químic". En aquest sentit, el sindicat creu que ho demostren "la insistència de l'administració a l'hora de restar importància a la gravetat del perill que pogués comportar l'expulsió ambiental de substàncies potencialment nocives per a la salut o la negativa a activar en tota la seva extensió les mesures contemplades al PLASEQCAT".

El sinistre, afegeix el comunicat, també ha fet "que es fessin públiques les denúncies sobre les condicions laborals cada vegada més precàries de les persones que hi treballen, exposant-les a situacions de perillositat que podrien ser derivades de males pràctiques".

La CGT espera que el procediment permeti identificar i atribuir les possibles responsabilitats derivades de negligències, deficiències en el manteniment de les instal·lacions o disfuncions del sistemes de prevenció i seguretat de la planta que es puguin trobar en l’origen dels fets del passat 14 de gener.

A més, el sindicat apunta que formar part de la causa els permetrà accedir a la informació incorporada a la instrucció i investigació a IQOXE, una empresa, diu, "amb un llarg historial d'incompliments de la normativa en matèria de prevenció i seguretat laboral, tal com demostren les quatre sancions imposades per la Inspecció de Treball els darrers anys per aquest motiu".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: