Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació aprovarà una declaració per reclamar una millora de la seguretat al sector químic

La presidenta Noemí Llauradó també es mostra partidària de retornar al territori la gestió de les emergències

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha participat en la la reunió amb alcaldes i alcaldesses a la taula de treball del Plaseqcat La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha participat en la la reunió amb alcaldes i alcaldesses a la taula de treball del Plaseqcat DIPTA.CAT
Societat ACN
Dilluns, 27 Gener 2020 14:35

La Diputació de Tarragona aprovarà en el proper ple del divendres 31 de gener una declaració institucional per reclamar una millora de la seguretat al sector químic, després del greu incident a la planta d'Iqoxe, a la Canonja. Ho ha anunciat avui la presidenta de la institució, Noemí Llauradó, en el transcurs d'una trobada amb els mitjans.

D'aquesta manera, la Diputació se suma a les veus que aposten per retornar al territori la gestió de les emergències. "La proximitat és un valor afegit que cal posar en relleu", ha dit la presidenta. Llauradó considera que cal major fluïdesa de la informació entre el sector químic i els municipis i que, a mitjà i llarg termini, caldrà replantejar-se aquesta "evolució" de la indústria petroquímica cap a la sostenibilitat.

Just després d'aquesta trobada amb la premsa, Llauradó mantenia una trobada a l'edifici 112, amb Generalitat i alcaldes dels municipis del Plaseqta, en relació a l'explosió a Iqoxe. Segons Llauradó, "la normativa s'ha demostrat insuficient" i cal exigir mesures de seguretat més "rigoroses" i "exigents", amb un canvi de la normativa europea, davant el fet que l'explosió va propulsar metralla fora del perímetre petroquímic. "I si cal crear una agència de seguretat química, com planteja l'alcalde de Tarragona, fem-ho", ha afirmat.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: