Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La recollida de roba usada a Reus assoleix xifres de rècord

Dels 35.750 quilos de roba del 2018 s'ha passat als 279.974 quilos del 2019, gràcies a la instal·lació de més contenidors a la via pública

La URV també va instal·lar contenidors de roba usada als campus de Reus i Tarragona La URV també va instal·lar contenidors de roba usada als campus de Reus i Tarragona ARXIU / ROBAAMIGA.CAT
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 23 Gener 2020 11:40

Reus ha incrementat de manera extraordinària la recollida de roba usada a través dels contenidors específics repartits per la ciutat, i va assolir l'any passat xifres de rècord. Si al llarg del 2018 es van recollir 35.750 quilos de roba, durant el 2019 s'ha arribat als 279.974 quilos. L'increment s'ha aconseguit, principalment, gràcies a la instal·lació de més contenidors a la via pública, que han passat dels 10 de 2018 als 64 que hi ha actualment.

Per tal de facilitar a la ciutadania la localització dels contenidors de roda usada, i incrementar encara més les dades de recollida, l'Ajuntament de Reus ha actualitzat el Geoportal, accesible dels del web municipal reus.cat, amb la ubicació dels punts on es pot dipositar la roba.

contenidors de roba Reus Geoportal

La recollida de tèxtil significa un estalvi en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans; i alhora contribueix a desenvolupar projectes de caràcter social. El servei d'instal·lació dels contenidors i recollida de roba usada a Reus el porta a terme la Fundació Amiga Formació i Treball, que impulsa iniciatives socials i laborals a persones que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Respecte als usos i destinacions de la roba recollida, un 63% es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. La roba que es troba en molt bon estat es canalitza a través la seva xarxa de botigues solidàries Botiga Amiga i els beneficis es reinverteixen en projectes socials en la lluita contra la situació d’exclusió social.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: