Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El temporal de Llevant causa desperfectes a les platges de Tarragona

El Pla d’Actuació Municipal es manté activat en fase d’alerta per risc d’onatge / El passeig Arqueològic, el Fòrum de la Colònia i l’amfiteatre han reobert a les 15h

Imatge de l’estat de platja de l’Arrabassada, aquest dimecres al matí Imatge de l’estat de platja de l’Arrabassada, aquest dimecres al matí AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Gener 2020 16:45

Els tècnics municipals de l'Ajuntament de Tarragona estan avaluant els desperfectes causats per la borrasca Glòria al litoral de la ciutat. Les platges de Tarragona han patit les conseqüències del temporal d'aigua i vent que les darreres hores està afectant el conjunt de Catalunya. La crescuda de l'aigua ha comportat una disminució important de la sorra i ha portat molts sediments i brutícia a primera línia de la costa. A la platja de la Móra aquest matí han aparegut una quantitat molt important d'algues.

Els serveis municipals han treballat des de primera hora del matí per retirar la sorra dispositada als carrers adjacents de les platges de la Móra i l'Arrabassada. Retornar la normalitat en aquestes zones ha estat la prioritat de les últimes hores.

                                                       Afectació a una guingueta de la platja de l'Arrabassada: 

guingueta Tarragona Arrabassada temporal

A la majoria de platges la borrasca Glòria també ha provocat el trencament de les passarel·les d'accés a la sorra i la desaparició de papereres. També està malmès el sistema de subministrament d'aigua de les dutxes.

A la platja Llarga, la llevantada va afectar una canonada i tècnic d’Ematsa estan treballant durant tota la jornada per restablir-la avui mateix. L'àrea compresa entre la línia de ferrocarril i la platja es troba sense servei i s’està distribuint aigua embotellada al veïnat afectat.

El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, ha expressat: “L’afectació a les platges de la ciutat ha estat important i segurament tardarem dies a fer possible que aquests espais retornin a la normalitat. Ara el més important és disposar d’una avaluació completa dels danys per, a partir d’aquí, garantir tots els recursos necessaris per fer possible que la ciutadania pugui gaudir de l’aigua, la sorra i les zones de l’entorn”.

D’altra banda, tècnics d’Ematsa van realitzar a la Parta Baixa i la zona d’Entrevies, en previsió per les alertes de pluja intensa, una neteja especial dels embornals i s’està fent seguiment de la situació. A la resta de la ciutat també es va fer seguiment constant. Ahir al vespre, es va produir una afectació al subministrament d’aigua a Rodolat del Moro provocada per l’incendi en una estació d’Endesa a Els Pallaresos. El servei es va restablir en 30 minuts.

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) continua activat en fase d'alerta per risc d'onatge. Aquest matí s'ha desactivat per risc de vent. La previsió meteorològica preveu noves pluges aquesta tarda a la ciutat.

El Fòrum de la Colònia, el Passeig Arqueològic i l'amfiteatre, que romanien tancats des d'ahir al matí, han reobert les portes a les 15 h i mantindran l'horari habitual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: