Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC denuncia "els incompliments" de Generalitat amb la Ciutat de la Justícia de Tarragona

Ibarra critica que "el Govern es gasta un milió en el lloguer de les seus judicials escampades per la ciutat i, alhora, ha mantingut la Ciutat de la Justícia fora dels pressupostos des de 2011"

La diputada vallenca del PSC al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha criticat que el Govern es gasti un milió d'euros en el lloguer de les diverses seus judicials de la ciutat de Tarragona La diputada vallenca del PSC al Parlament, Rosa Maria Ibarra, ha criticat que el Govern es gasti un milió d'euros en el lloguer de les diverses seus judicials de la ciutat de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Gener 2020 12:47

“El que han fet els governs independentistes de Mas, Puigdemont i Torra amb la Ciutat de la Justícia de Tarragona és realment escandalós. Ja acumulen quasi una dècada d’inacció i de promeses que després acaben en res. El que deia, un escàndol que se suma a l’abandonament sistemàtic que l’executiu de Junts per Catalunya i ERC han practicat en relació a les comarques tarragonines”. Així de contundent s’ha mostrat la diputada socialista i portaveu de Justícia del PSC, Rosa Maria Ibarra.

Segons la diputada vallenca “el Govern es gasta un milió d’euros en el pagament del lloguer de les diferents seus judicials escampades per la ciutat mentre que, al mateix temps, ha mantingut la Ciutat de la Justícia de Tarragona fora dels pressupostos de la Generalitat des de 2011".

Ibarra recorda que el Govern tripartit presidit pel president Montilla "va deixar enllestit el projecte el 2010, tan sols pendent de contractar les obres". Deu anys després, la diputada socialista es lamenta que el projecte "segueix sense ser executat, oblidat sine die en algun despatx de Barcelona. I qui en pateix les conseqüències no és el senyor Torra i els seus consellers barcelonins sinó els tarragonins i tarragonines que pateixen múltiples inconvenients.”

Entre els dèficits generats per la situació actual, la portaveu de Justícia del PSC ha detallat els problemes d’accessibilitat a alguns dels equipaments judicials, la situació que pateixen els advocats que han d’atendre als seus clients als passadissos o la mateixa situació que viuen les dones que coincideixen al passadís del jutjats de violència de gènere amb els seus presumptes agressors, per posar només alguns exemples punyents.

Davant d’aquesta realitat, Rosa Maria Ibarra ha denunciat que “els governs independentistes han oblidat les nostres comarques i la urgència que tenim, tant els usuaris com els professionals de la justícia, de disposar d’unes oficines judicials en condicions d’oferir un servei de qualitat, tal com es mereixen els tarragonins.”

Finalment, la diputada ha recordat que ja el 2011 el grup del PSC al Parlament va demanar al govern d’Artur Mas "celeritat" en la construcció de la Ciutat de la Justícia de Tarragona i que la Generalitat va respondre que es prenia l’execució del projecte com una prioritat. “Quasi deu anys després constatem que aquesta “prioritat” s’ha traduït en res", conclou Ibarra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: