Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'empresa IQOXE transvasa òxid de propilè i etilè de dues canonades afectades per l'explosió

Els treballs de "despressurització" poden provocar una "petita flama" a les instal·lacions

Imatge de la planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió d'aquest dimarts, aquest 18 de gener del 2020 Imatge de la planta d'IQOXE a la Canonja, després del transvasament dels residus d'òxid de propilè del tanc afectat per l'explosió d'aquest dimarts, aquest 18 de gener del 2020 MAR ROVIRA / ACN
Societat ACN
Dissabte, 18 Gener 2020 18:26

Els operaris de l'empresa IQOXE han començat aquest dissabte a la tarda amb el transvasament de residus d'òxid de propilè i d'etilè de dues canonades afectades per l'explosió, segons han explicat fonts de Protecció Civil. L'òxid de propilè es traspassarà en un tanc que no està danyat i l'etilè, mitjançant la injecció de nitrogen, es dirigirà cap a una torxa. Les tasques de "despressurització" poden provocar "una petita flama" a les instal·lacions.

Els Bombers han autoritzat aquestes dues noves maniobres que es duen a terme en el marc dels treballs de supervisió. Dues dotacions dels Bombers es troben a la zona afectada però no intervenen en l'actuació.

Paral·lelament, també està previst que aquest cap de setmana els tècnics d'IQOXE i Clariant comencin a treballar en el buidatge d'una canonada que conté òxid d'etilè. Les dues indústries estan connectades per aquest tub que quedarà en desús durant un temps per la manca d'activitat d'IQOXE. Aquesta actuació no suposa cap risc. Amb tot, Protecció Civil manté la fase d'alerta del PLASEQCAT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: