Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP dona deu dies a la Generalitat perquè es presenti com a acusació particular contra IQOXE

Si no ho fa, els anticapitalistes personaran com a acusació popular "en nom de la societat civil per la defensa dels interessos en el medi ambient, la salut i la seguretat"

El diputat de la CUP, Carles Riera, al Parlament, en una imatge d'arxiu El diputat de la CUP, Carles Riera, al Parlament, en una imatge d'arxiu ACN
Societat ACN
Divendres, 17 Gener 2020 21:01

La CUP ha donat un termini de deu dies a la Generalitat perquè es presenti com a acusació particular contra l'empresa química IQOXE després de l'explosió a la Canonja. El portaveu de la formació al Parlament, Carles Riera, ha advertit que si l'executiu no fa aquest pas, els cupaires es presentaran com a acusació popular "en nom de la societat civil per la defensa dels interessos en el medi ambient, la salut i la seguretat".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Riera ha explicat que l'accident és d'una "gravetat extrema" i ha lamentat que es vulgui "banalitzar". "Cal demanar responsabilitats civils i penals per un accident en una zona molt castigada per la petroquímica, i de molt perill, davant la qual hi ha lleugeresa, banalització i falta de cura", ha reblat.

El diputat dels anticapitalistes ha afirmat que "el sud ha de dir prou" i ha subratllat la necessitat que l'activitat econòmica sigui compatible amb la salut dels treballadors, dels veïns i del medi ambient. "Si el Govern no pren mesures eficaces, com ara, ja ho farem nosaltres", ha resolt.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: