Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Acte de suport a Cèsar Puig a Valls a les portes del judici

La Casa de Cultura es va omplir divendres en l’acte organitzat per l’ANC

L'ANC de Valls va organitzar un acte de suport a l'exsecretari general d'Interior, el vallenc César Puig L'ANC de Valls va organitzar un acte de suport a l'exsecretari general d'Interior, el vallenc César Puig ANC VALLS
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 15 Desembre 2019 18:41

Una sala de la Casa de Cultura plena de gom a gom va ser l’escenari de l’acte de suport a Cèsar Puig divendres passat al vespre organitzat per l’Assemblea Valls. Els assistents hi van poder mostrar el seu afecte i solidaritat al jurista i polític vallenc, que s’enfronta d’aquí a un mes a un judici a Madrid acusat de rebel·lió.

Després de la salutació inicial de la coordinadora de l’ANC Valls, Teresa Guasch, la periodista Gemma Casalé va entrevistar Cèsar Puig, que va anar fent un repàs a alguns dels esdeveniments d’aquests dos últims anys: el nomenament de Quim Forn com a conseller d’Interior i la ratificació de Puig com a secretari general d’Interior, els atemptats a Barcelona i Cambrils l’estiu del 2017, l’aplicació del 155 i el cessament de Cèsar Puig, la posterior judicialització política de l’independentisme, la reacció de la sentència i l’actitud dels Mossos.

En referència a la sentència del Suprem, Puig va comentar que “tècnicament és molt deficient” i que “mutila resolucions de l’ONU. També va lamentar “l’obsessió perquè tota dissidència política sigui considerada terrorisme”. Pel que fa al seu judici, va dir que no podia esperar cap altra cosa que no fos l’absolució.

Durant l’acte Cèsar Puig va agrair en tot moment el suport que li mostra la gent pel carrer i en actes com aquest. Després de les preguntes finals dels assistents, el públic va acabar l’acte dempeus i dedicant-li un llarg aplaudiment.

Judici al gener

Es preveu que el 20 de gener comenci a l’Audiència Nacional de Madrid el judici a l’anterior cúpula dels Mossos: el vallenc Cèsar Puig com a secretari general d’Interior, el major Josep Lluís Trapero, el director Pere Solé i la intendent Teresa Laplana. La previsió és que el judici transcorri en 25 sessions. La Fiscalia espanyola demana onze anys de presó per a Cèsar Puig, Trapero i Soler, acusats de rebel·lió, i quatre per a Laplana, acusada de sedició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: