Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Creu Roja Tarragona alerta que per cada persona que surt de la pobresa, dues hi entren

Ho indica un estudi fet a partir d'enquestes a usuaris de l'entitat

L'Observatori de Creu Roja parteix d’una mostra de 877 persones ateses en programes per a persones en situació de vulnerabilitat de l’entitat arreu de Catalunya L'Observatori de Creu Roja parteix d’una mostra de 877 persones ateses en programes per a persones en situació de vulnerabilitat de l’entitat arreu de Catalunya ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dijous, 12 Desembre 2019 17:56

Creu Roja Tarragona ha alertat aquest dijous de la fragilitat en la qual es troben les persones que viuen al llindar de la pobresa. Segons l'entitat, per cada deu persones que aconsegueixen sortir d'aquesta situació, n'hi ha 22 que hi recauen. És una de les conclusions del 12è Observatori de la Creu Roja, titulat 'Pobresa intermitent i fragilitat social' fet a partir d'enquestes a usuaris de l'entitat. Des de l'organització humanitària han remarcat que el 75% de les famílies que atenen tenen fills a càrrec i que les persones de més de 50 anys són les que tenen un risc més gran de patir pobresa cronificada. També han posat de manifest que un 10% d'aquest col·lectiu d'usuaris són "treballadors pobres" que continuen necessitant ajuda.

L'Observatori parteix d’una mostra de 877 persones ateses en programes per a persones en situació de vulnerabilitat de l’entitat arreu de Catalunya. L'entitat ha posat el focus en el fet que el 75% de les famílies que atenen tenen infants a càrrec, i que dues de cada deu són famílies monoparentals.

Pel que fa a persones de més de 50 anys, l'estudi reflecteix que aquest és un col·lectiu especialment vulnerable perquè són persones que es troben al final de la seva vida laboral o ja no formen part de la població activa, fet que dificulta que puguin recuperar l'autonomia econòmica. Aquest segment, de fet, es troba "en una clara situació de cronificació", ja que el 67% necessiten ajuda de manera continuada.

La feina, la millor eina
Des de l'entitat han exposat que el 70% de les famílies que consoliden la seva recuperació ho fan perquè obtenen un salari. No obstant això, un 10% del col·lectiu més cronificat i un 36,5% del que recau està format per treballadors pobres que, tot i tenir una feina, continuen necessitant de les ajudes bàsiques de la Creu Roja per poder sobreviure.
Entre aquestes famílies, la mitjana d'ingressos mensuals és de menys 600 euros en el 46% dels casos, percentatge que arriba al 60% entre el col·lectiu més cronificat. El nivell de despesa i els deutes acumulats dificulten enormement la recuperació, segons Creu Roja Tarragona.

L'organització va donar ajuda a 23.000 persones de la demarcació en situació d'extrema vulnerabilitat durant el 2018. L'entitat principalment els hi va proporcionar aliments, ajuts econòmics i material escolar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: