Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nova Eucària denuncia maltractament de gossos a la residència canina de Vilaverd

L'ONG interposarà una querella contra els responsables per aclarir els fets i tancar el centre i recorda que el propietari ja va ser detingut arran d'una investigació del Seprona

Imatge d'arxiu de l'exterior de la Residència Canina La Conca de Vilaverd Imatge d'arxiu de l'exterior de la Residència Canina La Conca de Vilaverd ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 04 Desembre 2019 21:55

L'equip d'investigació de Nova Eucària (NEC) ha tret a la llum, mitjançant la filmació d'un vídeo de les instal·lacions de la 'Residència Canina La Conca' de Vilaverd, "el maltractament a què són sotmesos els gossos d'aquest camp de concentració", ha denunciat l'entitat. Es tracta d'un centre propietat de Pere Giró, que, segons l'ONG animalista, ja va ser detingut arran d'una investigació del Seprona, "per falsedat documental, per intrusisme i per desfer-se dels gossos causant-los la mort". A partir d'aquells fets -i dels informes emesos per les administracions responsables que posaven de manifest el greu risc que corria la vida dels animals-, Nova Eucària es pregunta "com és possible, doncs, que s'hagi permès que el centre segueixi obert en l'actualitat?".

El vídeo de la investigació mostra fileres de gàbies amb gossos considerats GPP (Gossos Potencialment Perillosos) "tancats i totalment desatesos, ja que en els recintes només hi ha capes de femta i cap aliment o aigua disponible; gossos desesperats amb marcades estereotípies per no sortir mai de les gàbies; animals malalts i sense atenció; cadells tremolant de por i de fred acompanyats de mares que, sense aliment, només podran veure'ls morir", descriu Nova Eucària.

L'entitat agraeix a un voluntari de la gossera SPAC (Societat Protectora d'Animals de Catalunya), que ha revelat la situació actual i ha posat en coneixement de NEC que els actuals gestors d'aquesta residència de Vilaverd són els responsables de SPAC (abans OLESCAN) "que estan imputats per malversació de fons públics i desatenció com a conseqüència d'una denúncia del mateix equip de NEC infiltrat el 2015 a la gossera de Torredembarra", assenyalen.

NEC interposarà una querella

Nova Eucària ha anunciat que interposarà una querella contra tots els actors implicats, per aclarir els fets i per aconseguir tancar aquests centres," tot condemnant els culpables dels delictes de maltractament animal". Amb la qurella, l'ONG també pretèn destapar "la trama de la prevaricació i omissió de funcions estructural de les administracions competents, ajuntament i Departament de Territori de la Generalitat, que permeten l'existència al Camp de Tarragona d'aquests llocs".

Així mateix, presentaran una proposta per poder salvar aquests gossos, basada en un protocol d'actuació ben definit amb la col·laboració d'experts en conducta canina.

Enllaç amb el vídeo de NEC.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: