Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El cost per recuperar el Pont Vell de Montblanc supera els dos milions d'euros

L'Ajuntament xifra el global de les afectacions en la zona urbana per sobre dels 4 milions d'euros, sense quantificar els danys a particulars

Imatge d'arxiu del Pont Vell de Montblanc malmès per la riuada del Francolí Imatge d'arxiu del Pont Vell de Montblanc malmès per la riuada del Francolí ARXIU / ACN
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Novembre 2019 07:23

Els serveis tècnics i administratius de l'Ajuntament de Montblanc han estat fent la valoració dels danys causats pels aiguats, els quals, com ja s'apunten seran quantiosos. Pel que fa a les despeses en zona urbana ascendeixen per sobre dels 4 milions d'euros. Cal tenir present, que la restauració del Pont vell i entorn immediat, supera els 2 milions d'euros i, encara, cal afegir la construcció dels dos ponts que es va endur el riu Francolí, el del Bolovi i del Molí del Pas, el qual, és possible que es transformi en alguna passarel·la peatonal, doncs en 25 anys el riu se l'ha endut en dues ocasions. Els cosos per arreglar aquests dos ponts sobrepassen els 800.000 euros.

La rehabilitació dels tres ponts i el seu entorn és superior als 3 milions i mig d'euros. A banda dels ponts, es comptabilitzen en més de 800.000 euros els costos per neteja, assentament d'espais, retirada de runa i vegetació i habilitació de carrers.

Finalment, també hi ha totes les zones rústiques que encara no estan comptabilitzades, sí que se sap el cost aproximat de les reparacions de séquies, sifons i recluses que sobrepassa els 600.000 euros, al que cal afegir arranjaments de camins, hortes, passarel·les i altres partides particulars.

Així doncs, sense quantificar els danys a particulars el global de les afectacions al terme de Montblanc en zona urbana ascendeixen per sobre dels 4 milions d'euros.

Afectacions a particulars

Pel que fa als particulars hi ha 110 afectacions comunicades a l'Ajuntament, les quals engloba des de baixos d'habitatges inundats, desaparició de masos, cotxes, danys en negocis o bé, hortes malmeses.

Del centenar llarg d'afectats, 24 d'ells són afectacions en domicilis i negocis. D'aquests, tan sols 8 podran tramitar les ajudes que ofereix la subdelegació del govern espanyol. Cal recordar que divendres passat s'acabava el termini per presentar tota la documentació. En aquest punt, el consistori montblanquí lamenta "les minses ajudes que les diferents administracions ofereixen a particulars, malgrat ser tan quantiosos els danys". Entre aquestes afectacions es compten, a més dels negocis, les instal·lacions de l'escola d'adults o el col·legi Mare de Déu de la Serra i l'Arxiu comarcal.

Oficina d'Atenció al Ciutadà

L'Ajuntament de Montblanc va obrir una Oficina d'Atenció al Ciutadà per realitzar els tràmits administratius, així com la concessió d'ajudes tals com fer-se càrrec de la totalitat de les despeses de maquinària que s'ha produït en aquests dies per tal de poder treure els fangs i la brossa de tots els domicilis afectats i l'arranjament de camins. També es subvencionaran els imports de les llicències d'obra i ICIO dels edificis afectats com també l'IBI de l'any 2020.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: