Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tanca el restaurant de Siurana que va pagar els seus impostos a la hisenda catalana

La parella d'empresaris denuncia que l'Estat els va revocar el NIF i va bloquejar-los els comptes i critica que la Generalitat no els facilités un NIF català

El Restaurant Siurana El Restaurant Siurana GOOGLE
Societat Infocamp - Reus Digital / GDDCT
Diumenge, 24 Novembre 2019 11:31

L'Andreu Bartolomé i la Maria Casademunt han decidit baixar la persiana del Restaurant Siurana. La parella empresarial que va impulsar el 2012 la plataforma 'Diem Prou!', en suport a la insubimissió fiscal, ha fet pública aquesta decisió a través d'un cartell penjat a la porta.

L'AEAT espanyola va revocar-los el NIF fa mig any i els va bloquejar els comptes fa tres mesos, afirma Bartolomé. Aleshores el restaurant va presentar un requeriment davant la hisenda estatal argumentant que "l'empresa estava al corrent de pagament i havia complert amb totes les seves obligacions de manera normal", alhora que afegia que, pel que fa a l'IVA i a l'IISS, "de forma reivindicativa ho ha havia fet amb l'ATC (Agència Tributària Catalana), amb la intenció d'obligar als nostres representants a obeir el mandat del poble expressat a l'Estatut del 2006".

La Maria i l'Andreu també lamenten que tampoc va prosperar el seu requeriment a l'ATC per tal que els facilitessin un NIF català, en aquest cas, "amb l'excusa d'estar intervinguts".

La parella empresarial qualifica la situació viscuda "d'atac democràtic a la nostra empresa" i explica que "inicialment vam intentar-ho solucionar improvisadament amb la intenció de pagar a treballadors i proveïdors, i així evitar una activitat que dona feina a diverses famílies". També critica "la incompetència" de la Generalitat "per no aplicar l'Estatut del 2006, com els va exigir un 70% del poble català, ni aplicar la DUI, com els van exigir els catalans en el referèndum de l'1 d'octubre del 2017".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: