Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla de Santa Maria inaugura diumenge 'Pel pla del Pla', una nova ruta apta per a tots els públics

El 55è Dia del Camí de Muntanya reunirà més de 500 persones en la festa anual de l’excursionisme del Camp de Tarragona

Imatge d'una edició anterior del Dia del Camí de Muntanya Imatge d'una edició anterior del Dia del Camí de Muntanya AJUNTAMENT DEL PLA DE SANTA MARIA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 15 Novembre 2019 20:38

El Centre Excursionista La Xiruca Foradada, del Pla de Santa Maria, organitza la Caminada Popular del 55è Dia del Camí de Muntanya, el pròxim diumenge 17 de novembre al matí. Aquesta trobada servirà per inaugurar una nova ruta senyalitzada que s’ha batejat amb el nom 'Pel pla del Pla'. Té una llargada de 12,5 quilòmetres sense desnivell i és apta per a tots els públics. L’acte s’emmarca en el 25è aniversari de la constitució de La Xiruca Foradada, que té lloc aquest 2019.

El programa per al dia 17 preveu la recepció i acreditacions a partir de les 8 del matí al recinte de La Fàbrica del Pla. L’inici de la caminada serà a les 9 en punt i a les 10 tindrà lloc l’esmorzar, proporcionat per l’organització, a l’aparcament de la Ruta de la Capona. Després de la inauguració formal del camí seguirà la passejada que es clourà amb el retorn a La Fàbrica, cap a les 13.30h.

'Pel pla del Pla'

La nova ruta fa un recorregut circular per diversos camins del terme que es volen revaloritzar. El primer tram correspon al GR 175 –la Ruta del Cister– fins a les barraques de pedra seca de la Capona. També passa pel camí de Sant Pere, les Parellades i el Camp de Vol del Pla, fins a finalitzar al recinte de l’antiga Fàbrica Tèxtil.

Pep Cunillera, un dels fundadors de La Xiruca i membre de la Junta, explica que el camí “és de la plana, perquè de muntanya ja no ens en queden”. “D’altra banda, si no existís la Plana, tampoc no tindríem muntanya”, afegeix. Cunillera remarca la voluntat de recuperar i posar en valor camins que, en el passat, van tenir un paper important, com el camí de Sant Pere. “És el camí més recte de Poblet a Santes Creus i agafa el nom de l’ermita de Sant Pere del Gaià. No podem saber si és el que feien servir els monjos, però podria molt ben ser”.

La inscripció està oberta a tothom i es pot fer en línia, a través de la pàgina web de la FEEC. Per als membres d’aquesta, és gratuïta i per al públic en general el cost de l’activitat és de 6,50 euros, que inclouen l’assegurança i l’esmorzar.

La Xiruca ha editat un llibre amb la guia de la nova ruta. Pep Cunillera avança que “no serà el típic llibre d’ara gira a la dreta i ara a l’esquerra. Hi haurà una explicació del context dels diferents camins.” També es situarà un plafó informatiu en el punt d’inici i final.

Es preveu que més de mig miler de persones assisteixin a la caminada, per la qual cosa els restaurants planencs han preparat menús especials per als visitants, que es poden consultar a la pàgina web de La Xiruca Foradada. A la tarda, l’Ajuntament els oferirà visites guiades gratuïtes al Centre d’Interpretació del Tèxtil i a l’església romànica de Sant Ramon.

L’Ajuntament del Pla col·labora amb l’entitat per facilitar la senyalització de la ruta i la celebració de la diada. El Dia del Camí de Muntanya és una iniciativa creada per la IV Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Des del 1965

El Dia del Camí de Muntanya va néixer el 1965 com una iniciativa per recuperar els camins que s’anaven perdent per causa del despoblament rural. La trobada s’ha convertit en una festa de l’excursionisme de les terres del Camp per inaugurar la recuperació d’un camí cada any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: